Υπόθεση Μπεκατώρου: Στον εισαγγελέα καταθέτει ο Γιάννης Παπαδημητρίου

«Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει», δήλωσε ο ίδιος προσερχόμενος στα δικαστήρια 

Συνεχίζονται ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ν. Στεφανάτου οι καταθέσεις για την μεγάλη υπόθεση σeξουαλικής κακοποίησης στο χώρο της Ιστιοπλοΐας η οποία «άνοιξε» μετά τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για σeξουαλική της κακοποίηση πριν από 23 χρόνια από παράγοντα της ιστιοπλοΐας.

Συγκεκριμένα, σήμερα στον εισαγγελέα καταθέτει ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος μετά τις καταγγελίες της κυρίας Μπεκατώρου παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Πάντως ο ίδιος δεν ήταν μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας την εποχή που, σύμφωνα με την κυρία Μπεκατώρου έλαβε χώρα η κακοποίηση της.

Σε δήλωσή του σήμερα έξω από την εισαγγελέα ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε: “Να βοηθήσουμε όλοι σε μια συγκλονιστική καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, να προχωρήσουμε για την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού. Η Σοφία βιώνει μια δύσκολη κατάσταση, όμως ψυχικά είναι πολύ καλύτερα γιατί έφυγε ένα βάρος χρόνων. Είμαστε εδώ για να λάμψει η αλήθεια και όποιος έχει υποστεί κάτι, άνδρας ή γυναίκα να μιλήσει».

Ερωτηθείς για την απόφασή του να παραιτηθεί, απάντησε: «Η απόφαση ήταν στα πλαίσια ηθικής και αξιών και να απαντήσουμε σε μια συγκλονιστική δήλωση του προέδρου της ομοσπονδίας που έκανε λόγο για “δυσάρεστο περιστατικό». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του κ. Παπαδημητρίου, Ανδρέας Μήτσαινας δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ατιμωτικό αδίκημα του οποίοι ο ένοχος ή οι ένοχοι πρέπει να βρεθούν.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: