Υποψήφιος για το δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Ορφανός

Την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, με κεντρικό σύνθημα το «ανάκαμψη και δημιουργία».

Κατά την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Ορφανός ανέφερε ότι έχει ενημερώσει τόσο τη ΝΔ όσο και τον Σταύρο Καλαφάτη για τις προθέσεις του. Παρόλο που δεν έχει μιλήσει με τον κ. Καϊτεζίδη, διεμήνυσε ότι η απόφασή του δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το επόμενο διάστημα, όπως σημείωσε, θα συναντηθεί με τους συνυποψηφίους του, τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από άλλους χώρους. Στόχος του είναι «να προσπαθήσει να ενώσει δυνάμεις οριζόντια στο πολιτικό σύστημα». «Πρέπει να υπερβούμε όλοι τα κομματικά όρια. Δεν υφίσταται ο όρος αντάρτης στην τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε.

Επίσης, ο κ. Ορφανός υποστήριξε ότι αν και θα μπορούσε να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης, επέλεξε να διεκδικήσει «κάτι εξαιρετικά δύσκολο που όμως αξίζει τον κόπο» διότι «διαπίστωσε ένα μεγάλο κενό στην πόλη από πλευράς ηγεσίας, συνεχή αμφισβήτηση του ρόλου της Θεσσαλονίκης και έλλειψη οργανωμένου σχεδίου ανάκαμψης».

Ο κ.Ορφανός κάλεσε τους Θεσσαλονικείς να τον στηρίξουν, ώστε «όλοι και όλες μακριά από ξεπερασμένους διαχωρισμούς να ξανακάνουμε αυτήν την πόλη πρωταγωνίστρια και τους πολίτες της περήφανους».

Επιθυμία του και διεκδίκηση είναι η μετατροπή της Θεσσαλονίκης «σε πόλη ασφαλή, οικονομικά ευημερούσα» και σε «κέντρο παιδείας, καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού».

politiki

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: