Υποψήφια για βραβείο νεαρή Ηρακλειώτισσα νευροεπιστήμονας

H Δρ. Κατερίνα Δανάη Κανδυλάκη, γνωσιακή νευροεπιστήμονας (cognitive neuroscientist) από το Ηράκλειο Κρήτης, που εργάζεται στο Τμήμα Βιομηχανικής (Bioengineering) του Imperial College του Λονδίνου, είναι υποψήφια στα επιστημονικά βραβεία στα International Greek Woman Awards.

Συγκεκριμένα, η νεαρή επιστήμων είναι υποψήφια για βραβείο στην κατηγορία της Επιστήμης, ως αναγνώριση της ισχυρής θέλησης και αποφασιστικότητας για επιστημονική πρόοδο στη Νευροβιολογία της Γλώσσας.

Αρχικά, η Δρ. Κανδυλάκη σπούδασε Ελληνική Φιλολογία (με ειδικότητα Γλωσσολογία) στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Προχωρώντας σε εφαρμοσμένα πεδία της γλωσσολογίας, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Saarland της Γερμανίας στο μεταπτυχιακό τμήμα Γλώσσας, Επιστήμης και Τεχνολογίας, και ειδικεύτηκε στην Υπολογιστική Ψυχογλωσσολογία. Για το άλμα από τις θεωρητικές στην στις θετικές επιστήμες, έμαθε προγραμματισμό, πειραματικό σχεδιασμό και στατιστική.

Ως υπότροφος του Πανεπιστημίου του Marburg της Γερμανίας, προχώρησε σε διδακτορικές σπουδές στη Νευροβιολογία της Γλώσσας. Στο διδακτορικό της, χρησιμοποίησε τη λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (functional magnetic resonance imagιng, fMRI) για να διερευνήσει την εγκεφαλική λειτουργία κατά την κατανόηση γλώσσας. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό της δίπλωμα με άριστα ομοφώνως (summa cum laude) και δημοσίευσε την έρευνά της σε υψηλού επιπέδου διεθνή περιοδικά (Journal of Neuroscience, Human Brain Mapping, Journal of Cognitive Neuroscience).

Στην τρέχουσα θέση της στο Imperial College London, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (electroencephalogram, EEG) για να μελετήσει τη νευρική βάση της κατανόησης της ομιλίας. Η έρευνά της θα εφαρμοστεί στην ανάπτυξη διαγνωστικών εργαλείων για το διαχωρισμό ασθενών με σύνδρομο εγκλεισμού από εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: