Υπογράφηκε το μνημόνιο για το ποδόσφαιρο μεταξύ κυβέρνησης, UEFA και FIFA

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης (25/02) στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, παρουσία και των Ζόραν Λάκοβιτς και Χέρμπερτ Χούμπελ.

Η συνάντηση – «αστραπή» των τριών πλευρών είχε διάρκεια περίπου 35 – 40 λεπτών, ενώ υπογράφηκε το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο βασικός άξονας συζήτησης περιστράφηκε γύρω από τη διαφθορά, τη διαιτησία και τη βία. Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτά τα θέματα που συζητήθηκαν για την επανεκκίνηση του αθλήματος στη χώρα. Οι τρεις πλευρές μίλησαν για το VAR (στο οποίο πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις), την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ, αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία.

Στόχος είναι να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις για ένα καλύτερο επόμενο πρωτάθλημα.

«Χαίρομαι που ενδιαφέρεστε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ποδόσφαιρο λύνει από μόνο του τα προβλήματα», είπε στον κ. Μητσοτάκη ο κ. Τσέφεριν, κάνοντας αναφορά στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ. Ο πρωθυπουργός απάντησε από την πλευρά του: «Το ποδόσφαιρο λύνει μόνο του τα προβλήματα του, αλλά είμαστε κι εμείς εδώ να βοηθήσουμε με τη δική σας συνεισφορά».

Πολιτική

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: