Υπογειοποιούνται οι κάδοι συλλογής και ανακύκλωσης στην πόλη της Κοζάνης

Με στόχο τη βελτίωση του περιβάλλοντος, την αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να εγκατασταθούν 43 υπόγειοι κάδοι συλλογής οικιακών και ανακυκλώσιμων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία του δήμου Κοζάνης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας της πόλης, Βασίλης Βασιλακόπουλος, «προγραμματίζουμε έως το 2021 να τοποθετηθούν υπόγειοι κάδοι σε 100 σημεία εντός του αστικού ιστού του δήμου Κοζάνης που θα αντικαταστήσουν όλους τους υπάρχοντες που εξυπηρετούν την καθαριότητα και υγιεινή των δημοτών».

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά εγκατάσταση υπόγειων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, στη συνοικία Πλατάνια και όπως υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος «προχωράμε στην τοποθέτηση κάδων σε μέρη της πόλης που παρουσιάζουν χωροταξικές δυσκολίες ή σε σημεία που απαιτείται αισθητική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου τους».

Ο δήμος Κοζάνης έχει μια μακρά παράδοση στην ανακύκλωση των απορριμμάτων και ως εκ τούτου στα σημεία που γίνεται η υπογειοποίηση των κάδων συλλογής απορριμμάτων τοποθετούνται πέντε κάδοι όπου θα γίνεται περισυλλογή εκτός από τα σύμμικτα σε χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας εξήγησε ότι «θα μπορούσαμε τώρα να «τρέξουμε» την υπογειοποίηση των κάδων σε όλα τα σημεία της πόλης, αλλά αδυνατούμε εξαιτίας ελλιπούς χρηματοδότησης, καθότι το έργο προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιείται με χρήματα που λαμβάνει ο δήμο Κοζάνης από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης που πληρώνει η ΔΕΗ και που οφείλει στους δήμους της περιοχής».

Σημειώνεται ότι, το ποσό οφειλής του τοπικού πόρου προς τους δήμους ανέρχεται σε 120 εκατ. ευρώ και αφορά τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: