Υπό κατάληψη πολλές σχολές της χώρας λόγω ΑΣΟΕΕ και Πολυτεχνείου

Υπό κατάληψη βρίσκονται πολλές σχολές σχολές ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, αλλά και των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στην ΑΣΟΕΕ.

Εκτός, λοιπόν, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κλειστές είναι επίσης και οι σχολές της Ιατρικής, της Νομικής, της Παιδαγωγικής, της Φιλοσοφικής, όπως και τμήματα του Πολυτεχνείου.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αποφάσισε να μην αναστείλει τη λειτουργία του και θα τιμήσει την επέτειο του Πολυτεχνείου με εκδηλώσεις.

Ωστόσο τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ έχουν προκαλέσει ανησυχία ενόψει των εκδηλώσεων, ενώ η επιτροπή εορτασμού καλεί όλο τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα είναι ανοιχτές την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 9:30-21:30, ενώ την Κυριακή θα κλείσουν στη 1 το μεσημέρι, προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Μάλιστα για αύριο (13/11, 12:00) έχει προγραμματιστεί φοιτητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του Διγαλάκη στα Χανιά

Μία ολιγομελής ομάδα, η οποία συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στο κέντρο των Χανίων φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, βανδάλισαν την είσοδο του γραφείου του υφυπουργού Παιδείας, Βασίλη Διγαλάκη, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου.

«Κάτω το νομοσχέδιο», ήταν το σύνθημα που έγραψαν με τον βουλευτής Χανίων της ΝΔ, να σχολιάζει στη σελίδα του στο Facebook: «Πριν λίγο έγινε μια «ρηξικέλευθη» και «εμβριθής» παρέμβαση «υψηλού» πολιτικού συμβολισμού στην είσοδο του γραφείου μου. Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί είναι κάτι εύκολο. Το δύσκολο είναι η δημιουργία, η σύνθεση και οι εποικοδομητικές προτάσεις».

Πριν λίγο έγινε μια “ρηξικέλευθη” και “εμβριθής” παρέμβαση “υψηλού” πολιτικού συμβολισμού στην είσοδο του γραφείου μου….

Posted by Βασίλης Διγαλάκης on Tuesday, 12 November 2019

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: