Υπέροχη πρωτοβουλία στη Λάρισα: Αστυνομικός κατασκεύασε αμαξίδιο παραλίας για ΑμεΑ

Ένας αστυνομικός από τη Λάρισα προχώρησε σε μία υπέροχη πράξη, αφού κατασκεύασε ειδικό αμαξίδιο για άτομα με αναπηρία στην παραλία της Αλεξανδρινής.

“Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας που θα έβλεπε έναν συμπολίτη του να μην μπορεί να πλησιάσει στη θάλασσα”

Ο λόγος για τον Χάρη Μητσιάκο, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Ε», ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι σπουδαίο. «Έκανα ό,τι θα έκανε ο καθένας που θα έβλεπε έναν συμπολίτη του να μην μπορεί να πλησιάσει στη θάλασσα. Ξέρω από προσωπική πείρα τι δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρίες και από τη στιγμή που μπορούσα να κάνω κάτι για να βοηθήσω, δεν θα μπορούσα να μείνω άπραγος».

«Ο αστυνομικός δεν είναι κάποιος μόνο στη βάρδιά του. Σημαίνει να βάζει πάντα τις δυνάμεις του για το κοινό καλό, για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, της αξιοπρέπειας, των δικαιωμάτων τους» σημειώνει.

Με μια πένσα, ένα τρυπάνι και μια καρέκλα ο Χάρης κατασκεύασε το αμαξίδιο, τοποθετώντας ρόδες που δεν βουλιάζουν στην άμμο και μεταφέρουν εύκολα τον χρήστη του μέσα στο νερό.

Ο ίδιος κατασκεύασε το αμαξίδιο με αφορμή τον γείτονά του, που λόγω ακρωτηριασμού στο πόδι βρισκόταν σε αμαξίδιο και απολάμβανε τη θάλασσα από τον δρόμο, αφού δεν μπορούσε το αμαξίδιό του να μπει στην άμμο, όμως πλέον μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όλα τα άτομα με αναπηρίες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: