Υπέρ του Brexit ο δήμαρχος του Λονδίνου

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον στηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει εκστρατεία υπέρ του Brexit.

«Θα πραγματοποιήσω εκστρατεία για να αποχωρήσουμε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα έξω από την οικία του στο Λονδίνο.

«Θα υποστηρίξω την ψήφο «αποχώρηση» (από την ΕΕ)… διότι επιθυμώ μια καλύτερη συμφωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση χρημάτων και θα τους επιτρέπει να πάρουν τον έλεγχο της όλης κατάστασης στα χέρια τους» τόνισε ο ίδιος.

Ο συντηρητικός δήμαρχος είπε, επίσης, ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε τηλεοπτικές αναμετρήσεις εναντίον στελεχών του κόμματός του.

Η απόφαση έρχεται την ώρα που οι υπουργοί θα ξεκινήσουν τη μάχη τους να στηρίξουν την εκστρατεία για την παραμονή της χώρας στην Ένωση, μετά τη συμφωνία που πέτυχε ο βρετανός πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ορισμένοι από τους υπουργούς έχουν ταχθεί ήδη κατά της παραμονής της χώρας στην ΕΕ. Νωρίτερα, ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε πραγματοποιήσει έκκληση στον δήμαρχο του Λονδίνου να μην «ενώσει» δυνάμεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ. Μιλώντας στο BBC1, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η ψήφος υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ θα ήταν «βουτιά στο σκοτάδι».

«Θα έλεγα στον Μπόρις αυτό που θα έλεγα σε οποιονδήποτε άλλον. Θα είμαστε πιο ασφαλείς, θα είμαστε πιο δυνατοί, θα είμαστε καλύτερα εντός της ΕΕ. Η προοπτική να ενώσει δυνάμεις με τον Νάιτζελ Φάρατζ και τον Τζορτζ Γκάλογουεϊ και να κάνει μια βουτιά στο σκοτάδι είναι το λάθος βήμα για τη χώρα μας. Εάν ο Μπόρις και οι άλλοι ενδιαφέρονται πραγματικά για να γίνουν πράγματα στον κόσμο μας, τότε η ΕΕ είναι ένας από τους τρόπους για να γίνει αυτό» σημείωσε ο Κάμερον.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αυτή θα είναι η νέα πραγματικότητα, σημειώνει αναλυτής του BBC. Μέλη της κυβέρνησης να διαφωνούν μεταξύ τους. Όπως σημειώνει το BBC, η νέα αυτή πραγματικότητα αποτελεί ρίσκο και θα αποδειχθεί δύσκολος ο έλεγχός της. in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: