Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Κύπρου ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας

Στο στόχαστρο του Πάμπλο Κασάδο ο Πέδρο Σάντσεθ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Υπέρ της εδαφικής ακεραιότητας Ελλάδας και Κύπρου τάχθηκε ο επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) της Ισπανίας, Πάμπλο Κασάδο, με ανάρτησή του στα social media. Αφορμή η επίσκεψη του Ισπανού πρωθυπουργού, Πέδρο Σάντσεθ, στην Τουρκία και στον απόηχο των αναφορών του Τούρκου προέδρου Ρετζέρ Ταγίπ Ερντογάν για συμφωνία που αφορά την κατασκευή αεροπλανοφόρου.

«Μετά το ταξίδι του Σάντσεθ στην Τουρκία, από το PP επαναλαμβάνουμε την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και της Κύπρου ως μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινοτικής πολιτικής ασφάλειας και μετανάστευσης για τις εξωτερικές μας σχέσεις», σημειώνει στο Twitter ο Κασάδο.

Σημειώνεται πως ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα για εξηγήσεις έπειτα από τη συμφωνία Σάντσεθ — Ερντογάν για την πώληση όπλων στην Άγκυρα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, «σε συνέχεια της επίσκεψης του Ισπανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα και όσων ανακοινώθηκαν, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισπανό ομόλογό του J.M.Albares».

«Κατά την συνομιλία, ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος που προέκυψαν. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ έδωσε διευκρινίσεις και πρότεινε την άμεση επίσκεψή του στην Αθήνα, προς πλήρη διευκρίνιση των σχετικών ζητημάτων. Η πρότασή του έγινε δεκτή», επεσήμανε ακόμη το υπουργείο Εξωτερικών..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: