ΥΠΕΞ: Προκλητική και επικίνδυνη η συμπεριφορά της Τουρκίας

Σκληρή απάντηση στην δήλωση του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ ότι το Αγαθονήσι αποτελεί τουρκικό έδαφος έδωσε του Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, το ΥΠΕΞ σημειώνει πως «καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας. Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογραμμίζει ακόμα.

Ο Ομέρ Τσελίκ φέρεται να δήλωσε ότι «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη», ενώ εξαπέλυσε επίθεση και στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαιτίας της επίσκεψής του στο Αγαθονήσι το Πάσχα. Εναντίον του κ. Καμμένου είχε καταφερθεί και ο ομόλογός του Φικρί Ισίκ.

 

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: