ΥΠΕΞ: Η Τουρκία, αφού εγκατέλειψε την 1η Διάσκεψη της Γενεύης, τίναξε στον αέρα και τη 2η

Βαριές ευθύνες επιρρίπτει το υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, στην Τουρκία που «οδήγησε σε αδιέξοδο» και «τίναξε στο αέρα» τη Διεθνή Διάσκεψη για την Κύπρο στο Κραν Μοντανά αποκαλύπτοντας και επιβεβαιώνοντας τις πραγματικές της προθέσεις «που στρέφονται ενάντια στο διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ».

Το υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας, εμμέσως πλην σαφώς, στην ανοίκεια και ανήθικη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ κατά του υπουργού Νίκου Κοτζιά, αποκαλύπτει σκληρές αλήθειες και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πλαίσιο των συνομιλιών και ειδικότερα στο κρίσιμο δείπνο της 6ης Ιουλίου, όπου έκλεισε τελεσίδικα η αυλαία των διαπραγματεύσεων. Απευθύνει έκκληση προς όλα τα μέρη της Διάσκεψης «να δείξουν υπευθυνότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και αυτοσυγκράτηση» και τονίζει ότι «η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται ανυποχώρητα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Ελλάδα» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ «προσήλθε στη Διάσκεψη στο Κρανς Μοντανά αποφασισμένη να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στη λύση του Κυπριακού και με την ελπίδα ότι όλοι θα ενεργήσουν σε μια τέτοια κατεύθυνση» επισημαίνοντας ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας διέψευσε όλους όσους είχαν ελπίσει ότι κάτι θα άλλαζε στη στάση της. Η Τουρκία, όπως εγκατέλειψε την πρώτη Διάσκεψη της Γενεύης, έτσι τίναξε στον αέρα και τη δεύτερη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: