Υπάρχουν κι αυτά! Φρούτα και λαχανικά που παχαίνουν

Συνήθως, όταν μιλάμε για σωστή και υγιεινή διατροφή, φρούτα και λαχανικά παίζουν το βασικό ρόλο σε αυτή.
Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά φρούτα και λαχανικά που έχουν… ύποπτο ρόλο καθώς για διάφορους λόγους όχι μόνο δεν μας αδυνατίζουν, αλλά επιδρούν αρνητικά σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

Αυτά είναι:

1. Ο ανανάς: υποτίθεται ότι έχει λιποδιαλυτικές ιδιότητες, ωστόσο, μια κούπα με κομμάτια του περιέχει 16,2 γραμμάρια ζάχαρης, οπότε απαιτείται μέτρο στην κατανάλωσή του.

2. Τα κεράσια: όπως και ο ανανάς τα κεράσια είναι ένα νοστιμότατο σνακ, ωστόσο, μια κούπα περιέχει 17 γραμμάρια ζάχαρης. Και πάλι, κατανάλωση με μέτρο…

3. Το ρόδι: το σπάμε για τύχη την Πρωτοχρονιά και είναι νοστιμότατο. Επίσης, ένα ρόδι περιέχει 37 γραμμάρια ζάχαρης. Προσοχή!

4. Το μάνγκο: φέρνει μια εξωτική αίσθηση στη διατροφή μας και μια κούπα του περιέχει 23 γραμμάρια ζάχαρης.

5. Η πατάτα: τηγανιτή, βραστή, σε σαλάτα, ψητή με τη φλούδα της στη χόβολη -είναι φυσική λιχουδιά. Επίσης, υπάρχουν 36 γραμμάρια υδατανθράκων σε κάθε πατάτα…

6. Η κολοκύθα: η σάρκα της είναι υπέροχη σε πίτες και άλλα φαγητά και η φλούδα της φτιάχνει τέλεια φαναράκια, αλλά ένα φλυτζάνι κολοκύθα περιέχει 21 γραμμάρια υδατάνθρακες.

7. To μεξικάνικο γογγύλι: γνωστό και ως jicama, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά είναι νοστιμότατο ως συνοδευτικό. Κρίμα που μια κούπα jicama περιέχει 10,6 γραμμάρια υδατανδράκων.

 topontiki

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: