»Yπάρχει μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη» λέει ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών

Για «μεγάλη απειλή για τη Γερμανία και την Ευρώπη» προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ το βράδυ της Τρίτης, λίγο μετά την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να ματαιώσει το φιλικό ματς της Γερμανίας με την Ολλανδία και να εκκενώσει το στάδιο του Ανόβερο λόγω πληροφοριών για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα. 

 

«Επρόκειτο για μια πολύ δύσκολη απόφαση, η οποία ελήφθη έπειτα από πολλές πληροφορίες που λάβαμε για μια πιθανή επίθεση, οι οποίες πριν από τον αγώνα πύκνωσαν πολύ», εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, αναφερόμενος στην ακύρωση του φιλικού αγώνα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι δεν σκοπεύει να δώσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, «διότι αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανησυχία στους πολίτες ή να δυσχεράνουν το έργο των αρχών στο μέλλον».

Μάλιστα, δήλωσε, η απόφαση για την ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα ελήφθη από κοινού με την Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν προσγειωθούν στο Ανόβερο και ενώ συγκεντρώνονταν οι πληροφορίες, αφού η καγκελάριος και ο υπουργός επρόκειτο να παρακολουθήσουν τον αγώνα, μαζί με άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου, ο Ντε Μεζιέρ διευκρίνισε ότι ως τώρα δεν έχουν βρεθεί εκρηκτικά και δεν έχουν γίνει συλλήψεις, ενώ πρόσθεσε ότι δεν επιβεβαιώνεται για την ώρα ότι βρέθηκε ασθενοφόρο με εκρηκτικά κοντά στο στάδιο.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το οποίο επικαλείται κύκλους ασφαλείας της Γερμανίας, η απειλή ήταν «ισλαμιστικού χαρακτήρα» και η σχετική ενημέρωση έφτασε στο Βερολίνο από μυστική υπηρεσία ξένης χώρας, και πιο συγκεκριμένα από τη Γαλλία.

Επίσης, σε «ύποπτο» αντικείμενο που εντοπίστηκε στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ανόβερου αναφέρθηκαν το ιδιωτικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv και το Spiegel-online επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία της πόλης.

protothema

seleo.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: