Υπάλληλος σεκιούριτι στον ΗΣΑΠ σε αφρικανό μετανάστη: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ»!

«Έλα βγάλ’το» έλεγε ο υπάλληλος και προσπαθούσε να διώξει τον μετανάστη από την Αφρική που μετέφερε μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα

Βίντεο με την απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου σεκιούριτι του ΗΣΑΠ ανέβηκε στο διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις. Το βίντεο ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής από την χρήση «katrin mast» και καταγράφει ένα περιστατικό μεταξύ του υπαλλήλου και ενός αφρικανού μετανάστη, επιβάτη σε βαγόνι.

Ο άντρας από την Αφρική μεταφέρει μια μεσαίου μεγέθους βαλίτσα σε ένα άδειο – δεν έχει παρά ελάχιστους επιβάτες – βαγόνι. Ο υπάλληλος τον πλησιάζει και σε επιθετικό τόνο του φωνάζει πως δεν πρέπει να έχει την αποσκευή εκεί, αλλά μόνο στο τελευταίο βαγόνι του συρμού – κάτι δηλαδή που ισχύει για τα ποδήλατα. Το ζήτημα όμως δεν δημιουργείται από αυτή καθεαυτή την παρατήρηση του υπαλλήλου, αλλά από το ύφος του και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί προς τον μετανάστη, που πολλοί χαρακτηρίζουν έως και ρατσιστική.

«Έλα, βγάλ’το», του λέει, σπρώχνοντας τα πράγματα, ενώ ο αφρικανός αρνείται ισχυριζόμενος πως κάθε μέρα έχει τα πράγματά του εκεί χωρίς πρόβλημα. «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ» λέει σε άλλο σημείο ο υπάλληλος, ενώ στο βίντεο ακούγεται και ένας άλλος επιβάτης, να λέει στον μετανάστη να βγάλει τα πράγματά του για τα ησυχότερα.

Το περιστατικό λήγει μόνο όταν παρεμβαίνει η γυναίκα που καταγράφει το βίντεο. Λέει στον υπάλληλο πως πουθενά «μπροστά» δεν αναγράφεται τέτοιος κανονισμός για τις αποσκευές, όπως ο ίδιος «επιχειρηματολογεί» προς τον μετανάστη και πως οι αποσκευές είναι δικές της και θα πρέπει να καλέσει την αστυνομία. Τελικά ο υπάλληλος βγαίνει από τον συρμό και το δρομολόγιο ξεκινά κανονικά…

Πηγή: protothema.gr

 

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: