Υπ. Εξωτερικών: Απαράδεκτες γενικεύσεις από τα Τίρανα

Για «απαράδεκτες γενικεύσεις» αναφορικά με διαφορετικές ποινικές υποθέσεις που αφορούν σε δολοφονίες Αλβανών πολιτών κατηγορεί το υπουργείο Εξωτερικών το αντίστοιχο της Αλβανίας, απαντώντας σε ανακοίνωση από τα Τίρανα.

Στην ανακοίνωσή του, το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε τη λύπη του για τη δολοφονία νεαρού Αλβανού στην Καβάλα, καθώς και την ανησυχία του για τη «σειρά δολοφονιών Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες «, υποστηρίζοντας πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δολοφονηθεί στη χώρα μας τέσσερις Αλβανοί υπήκοοι.

Στην ίδια ανακοίνωση, το αλβανικό ΥΠΕΞ καλούσε τις ελληνικές αρχές να βάλουν «φρένο» στη δράση της Χρυσής Αυγής και άλλων εξτρεμιστικών κύκλων και έκανε λόγο για «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας» σε βάρος των Αλβανών πολιτών.

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με την ανακοίνωση του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όπου το Κράτος Δικαίου λειτουργεί αποτελεσματικά. Οι αρμόδιες Αρχές επιλήφθηκαν άμεσα των υποθέσεων που αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίες διερευνήθηκαν και ήδη εξιχνιάστηκαν, ως αναφέρεται άλλωστε και σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η αποφασιστικότητα των Ελληνικών Αρχών να πατάξουν το έγκλημα σε κάθε μορφή του είναι δεδομένη. Ομοίως επαναλαμβάνουμε την αυτονόητη καταδίκη μας σε κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, που μπορεί να κοστίσει και ανθρώπινες ζωές.

Οι γενικεύσεις που επιχειρεί το αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών συνδέοντας διαφορετικές ποινικές υποθέσεις και αποδίδοντάς αυτές σε «ακήρυκτη εκστρατεία μίσους και βίας», δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απαράδεκτες.

Αναμένοντας το τελικό πόρισμα για το θάνατο του Έλληνα πολίτη, Κωνσταντίνου Κατσίφα, από πυρά των αλβανικών δυνάμεων ασφαλείας, καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας να επιδείξει υπευθυνότητα καθώς και την απαιτούμενη από τις περιστάσεις ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: