Υφαρπάζει και την 3η Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ τώρα ο Αλέξης Τσίπρας


Να απευθύνει κάλεσμα διαλόγου και συνεργασίας σε όλες δημοκρατικές δυνάμεις την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ανήμερα τις επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, σκέφτεται σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μια ακόμη προσπάθεια να δημιουργήσει τη μεγάλη Κεντροαριστερά. Η κίνηση αυτή προφανώς και δεν θα αρέσει καθόλου στην επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά που θεωρεί πως αυτή η μέρα είναι ξεχωριστή για το δικό της κόμμα. Άλλωστε η Χαριλάου Tρικούπη έχει προγραμματίσει και εκείνη για τις 3 Σεπτεμβρίου σχετικές εκδηλώσεις στη Λάρισα ώστε να προσεγγίσει τον αγροτικό κόσμο.

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο εμφανίζονται έτοιμοι να παίξουν το δικό τους πολιτικό παιχνίδι, θεωρώντας ότι τα ανοίγματα προς όμορους χώρους θα φέρουν στο κόμμα της Αριστεράς επιπλέον ψηφοφόρους αλλά και μέλη τα οποία αρχίζουν έστω και με αργούς ρυθμούς να αυξάνονται ενόψει του συνεδρίου που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2020. Ρόλο πολιορκητικού κριού ώστε να αλωθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς, αναμένεται να διαδραματίσουν πρόσωπα που ήδη έχουν φύγει από το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα ΚΙΝ.ΑΛ. και τώρα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης και αρκετά ακόμη ΠΑΣΟΚογενή στελέχη θα εντείνουν το προσεχές διάστημα τις επαφές τους με πρώην συντρόφους ώστε να τους πείσουν να μεταπηδήσουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπάρχει επίσης μια μαγιά από στελέχη, όπως είναι ο τέως βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός που τάσσονται ανοικτά υπέρ της συνεργασίας του ΚΙΝ.ΑΛ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί φυσικό σύμμαχο. Μάλιστα εκτιμά ότι εάν οι δύο παρατάξεις συνεργάζονταν εκλογικά, θα αποτρεπόταν η επικράτηση της συντηρητικής παράταξης, αφού το ποσοστό που θα έπαιρναν από κοινού θα υπερέβαινε αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: newsbeast.gr-politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: