Υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Αναγκαία συνθήκη η ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού

«Αναγκαία συνθήκη για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, τη νέα δομή του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπως προβλέπεται μέσα από τις διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Ζαριφόπουλος έκανε λόγο για αποκαρδιωτική εικόνα της Ελλάδος σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υπηρεσιών, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι 26η στις ψηφιακές υπηρεσίες μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ και πρωταθλήτρια στη γραφειοκρατία καταλαμβάνοντας την 27η θέση, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κοστίζει το 7% του ΑΕΠ.

«Είμαστε πολύ φτωχοί και πολύ πίσω. Έχουμε ακόμα απηρχαιωμένες υπηρεσίες, αχρείαστες συνθήκες χρειάζεται να ανασχεδίασουμε τα συστήματα του δημοσίου. Δεν διαλειτουργούν μεταξύ τους, οι πολίτες αναλαμβάνουν με τη φυσική τους παρουσία να τα διαλειτουργήσουν. Δεν μπορεί αυτό να συνεχιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Σωστά» είπε, «η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην δημιουργία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής», ωστόσο όπως τόνισε δεν έδωσε τις απαραίτητες δομές για να καταφέρει το στόχο του, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές επικαλύψεις και κατακερματισμός των υπηρεσιών.

«Το νομοσχέδιο αυτό θέτει την οργανωτική δομή για να λειτουργήσουν άμεσα και αποτελεσματικά τα συστήματα του δημοσίου με το υπουργείο να έχει συντονιστικό ρόλο», υποστήριξε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για τα θέματα ψηφιακής στρατηγικής.

Υποστήριξε ακόμα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση συνέταξε τη ψηφιακή στρατηγική όμως, όπως είπε, ήταν μια προσπάθεια χωρίς συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα χωρίς συντονισμό και οργάνωση.

«Στόχος μας είναι με αυτή τη ψηφιακή βίβλο που θα επικαιροποιείται τακτικά οι πολίτες να νιώσουν απτά και άμεσα αποτελέσματα και η ζωή τους να γίνει πιο απλή στη σχέση τους με το κράτος. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Έργα και όχι λόγια», κατέληξε ο κ. Ζαριφόπουλος.

Πολιτική

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: