Yagrek: Το νέο ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης για Έλληνες και φιλέλληνες

Tο νέο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι γεγονός, έρχεται από τη Ρωσία αλλά αφορά άμεσα την Ελλάδα. Το Yagrek, όπως ονομάζεται η πλατφόρμα, δημιουργήθηκε για την επικοινωνία των Ελλήνων και των φιλελλήνων ανά τον κόσμο.

Αποτελεί έμπνευση του 34χρονου Γιάννη Πολίτοφ, ηθοποιού, σκηνοθέτη και performer, που ζει και εργάζεται στη Μόσχα, ενώ «εγκέφαλος» και προγραμματιστής του νέου μέσου, ο 37χρονος Ίγκορ Πετρένκο.

«Φιλοδοξούμε να φέρουμε κοντά τους Έλληνες που «σκορπίστηκαν» σε όλον τον πλανήτη και έχουν την επιθυμία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους», δήλωσε ο Πετρένκο σε άπταιστα ελληνικά, μιλώντας στην εκπομπή «Με σπαστά ελληνικά», στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Το yagrek είναι μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, όπου μπορεί κανείς να επικοινωνήσει σε έξι γλώσσες (ρωσική, ελληνική, γερμανική, αγγλική, ισπανική και πορτογαλική). Συνδέει τους χρήστες με τους φίλους τους και με άλλα άτομα που δουλεύουν, σπουδάζουν και ταξιδεύουν. Η χρήση του yagrek περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα αναρτήσεων με οπτικοακουστικό υλικό και με κείμενο.

 

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: