Χτύπησε στο τέλος ο Ολυμπιακός και πήρε το ντέρμπι

Τι κι αν δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο; Ενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σημαίνει… πολλά περισσότερα. Με ένα ξέσπασμα από το 87′ κι έπειτα, ο πρωταθλητής και τυπικά, Ολυμπιακός, νίκησε 3-1 τον «αιώνιο» αντίπαλο, στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 26η αγωνιστική της Super League.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πιο έξυπνα ειδικά στο πρώτο μισάωρο και σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις του «σημάδευε» την «πλάτη» της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Και πώς να μην το κάνει, όταν η συγκεκριμένη τακτική τον δικαίωσε με το… καλημέρα. Ο Λέτο έκανε εξαιρετική μπαλιά στον Μπεργκ, ο οποίος σε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Το γκολ αποτέλεσε σοκ για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν κατάφεραν να «απαντήσουν» με το σουτ του Καμπιάσο έξω απ’ την περιοχή, που πέρασε άουτ, και άργησαν να συνέλθουν. Οι «πράσινοι», οι οποίοι έμπαιναν με πολύ πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, άφησαν την κατοχή της μπάλας στους γηπεδούχους, οι οποίοι λίγο έλλειψε να δεχτούν και δεύτερο τέρμα στο 29′. Σε μια εκτέλση κόρνερ, ο Μολέντο έκανε το πρώτο σουτ και ο Ταυλαρίδης το δεύτερο εξ επαφής, με τον Ρομπέρτο να κάνει πολύ μεγάλη επέμβαση!

Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα ανέβασε ρυθμό μετά το ημίωρο και στο 32′ άγγιξε την ισοφάριση. Σε μια επίθεση από αριστερά, ο Φορτούνη γύρισε την μπάλα παράλληλα και ο Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε έλάχιστα άουτ. Ο,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός, όμως, το πέτυχε ο Καμπιάσο έξι λεπτά αργότερα (38′). Οι Πειραιώτες γύρισαν την μπάλα με υπομονή, εκείνη έφτασε στον Φουστέρ, στην περιοχή, εκείνος την «έσπασε» στον Καμπιάσο και ο Αργεντινός ισοφάρισε με σουτ έξω απ’ την περιοχή.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για οφσάιντ (ο «Τσόρι» ήταν εκτεθειμένος), αλλά ο Κύζας πήρε τη φάση… πάνω του θεωρώντας (σωστά) ότι δεν μετέχει στη φάση και έτσι «γράφτηκε» το 1-1, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος, αλλά περίμενε να… ξεσπάσει στο τέλος. Στο 55′ το σουτ του Φουστέρ υπό πολύ καλές προϋποθέσεις και στο 68′ εκείνο του Μαζουακού (αμφότερα λλίγο έξω από την περιοχή) πέρασαν άουτ. Στο 73′ ο Στιλ απέκρουσε την πολύ καλή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ενώ η μοναδική καλή στιγμή για τους «πράσινους» ήρθε σε μια αντεπίθεση στο 77′, όταν ο Ρομπέρτο βγήκε πολύ μακριά από την εστία του, ο Μαμούτε πλάσαρε από μεγάλη απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός, που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε πολη τη διάρκεια του ματς, πήρε αυτό που άξιζε με βάση την «εικόνα» στο τέλος. Στο 87′ ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Ντα Κόστα με κεφαλιά έκανε το 2-1!

Το «Γ. Καραϊσκάκης» πήρε… φωτιά, αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το τρίτο γκολ. Στο 89′ ο Ιντέγε έκλεψε την μπάλα από τον Ταυλαρίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1!

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (81′ Πουλίδο), Τσόρι (62′ Πάρντο), Φορτούνης, Φουστέρ (81′ Ερνάνι), Ιντέγε.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής (90′ Πέτριτς), Ζέκα, Αμπέντ, Βιγιαφάνες (71′ Εσιέν), Μπεργκ, Λέτο (74′ Μαμούτε).

Action24.gr-Athlitika

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: