Χρυσοχοΐδης για Ρουβίκωνα: Αυτά που κάνουν είναι τρομοκρατικές ενέργειες


Νομοθετική πρωτοβουλία για τις δράσεις της αναρχικής συλλογικότητας του Ρουβίκωνα προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Ο Ρουβίκωνας δεν έχει κάνει κάποια επίθεση με βαριοπούλες και ζημιές από τότε που ανέλαβε. Πετάει μόνο τρικάκια. Θέλουν, όπως έγινε με την περίπτωση του Άρη Πορτοσάλτε πρόσφατα, να τον δείξουν με το δάχτυλο. Να τον στοχοποιούν. Αυτό είναι μια τρομοκρατική ενέργεια.

Πολύ σύντομα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία- απάντηση για όλα αυτά.

Αν τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν συνέλθουν και δεν προσαρμοστούν στη νομιμότητα θα τιμωρηθούν σκληρά. Υπάρχουν πολλές δικογραφίες σε βάρος τους»  τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης και πρόσθεσε σε ότι αφορά την κατάσταση στα Εξάρχεια: «Στις πρώτες μέρες της θητείας μου η αστυνομία δεν έμπαινε στα Εξάρχεια. Τώρα είναι τέσσερις μήνες και δεν συμβαίνει τίποτα. Τελειώσαμε σχεδόν με τις καταλήψεις. Λίγα πράγματα έχουν μείνει. Τελειώσαμε με αυτές τις ομάδες που κάθε νύχτα έκαιγαν την Αθήνα. Το δεύτερο βήμα είναι να εξαλειφθεί η εγκληματικότητα στα Εξάρχεια. Τώρα ξεκινάει αυτό το νέο σχέδιο όπου οι αστυνομικοί είναι πλέον μέσα στα Εξάρχεια και συλλαμβάνουν όλους αυτούς που πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή. Σε λίγες εβδομάδες, μέχρι τέλη Μαρτίου, η γειτονιά θα αποδοθεί στους κατοίκους της. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Δεν υπάρχει ενοχοποίηση της γειτονιάς».

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: