Χρυσοχοΐδης: Έως 40.000 μετανάστες μένουν στη χώρα χωρίς να δικαιούνται άσυλο

Για την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και τη διασύνδεση που έχει με τους παράτυπους μετανάστες που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αποτύπωμα» του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

«Πολλοί από αυτούς είναι παραβατικοί και ρέπουν προς το έγκλημα. Ας πούμε πως ένα μεγάλο μέρος αυτών των ανθρώπων είναι καταγεγραμμένο. Περίπου 30-40.000 παραμένουν χωρίς να δικαιούνται άσυλο. Δεν είναι όλοι αυτοί παραβατικοί. Οι παραβατικοί είναι περίπου 2-3.000.

Συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί 100 φορές τους ίδιους και τους ίδιους αλλοδαπούς. Για όλους αυτούς πρέπει να οι διαδικασίες να είναι πιο γρήγορες, να τους αφαιρείται η δυνατότητα να κάνουν αίτηση για άσυλο και να καθυστερούν τον επαναπατρισμό τους» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημερινό αιματηρό περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας:

«Και ο νεκρός και ο τραυματίας είναι ποινικοί. Οι δράστες είναι γνωστοί. Θα αναζητηθούν και θα συλληφθούν. Αυτοί οι άνθρωποι διάλεξαν λάθος χώρα και λάθος τόπο να εγκληματούν. Θα φύγουν.  Δεν πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι ποτέ ξανά. Μέχρι να φύγουν θα κρατούνται. Αν αποφασίσουν να φύγουν νωρίτερα μόνοι τους, θα φεύγουν. Θα καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας από τα εγκληματικά στοιχεία. Ο μόνος τρόπος για να καθαρίσεις είναι η σύλληψη, η τιμωρία και η επιστροφή στις χώρες του. Τελεία και παύλα».

Σε ότι αφορά την εγκληματικότητα στη Δυτική Αττική ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τόνισε: «Η αστυνομία έχει θέμα στην υπόθεση του θανάτου του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι. Δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια μετά να μην έχει βρεθεί ο δράστης αλλά και αυτοί που τον καλύπτουν. Έχω δώσει σαφείς εντολές να τελειώνουμε με αυτή την υπόθεση» και πρόσθεσε μιλώντας για τη : «Κλέβουν και ρημάζουν τις εγκαταστάσεις του ΔΕΔΔΗΕ για πολλά χρόνια ανενόχλητοι. Αυτό θα τελειώσει. Στη Δυτική Αττική ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις. Προσθέσαμε δυνάμεις. Μέγαρα, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι, Μενίδι έχουμε δώσει πολλές δυνάμεις και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Πολύ θράσος ο ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για την εγκληματικότητα. Όλοι θυμόμασταν τι γινόταν στην ΑΣΟΕΕ με τα ναρκωτικά και τον παρεμπόριο. Όλα αυτά τελείωσαν, τώρα. Θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτοκριτική. Τους παρακαλούσε ο δήμαρχος Καμίνης να δημιουργηθούν χώροι εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών αλλά εκείνοι του γύρισαν την πλάτη. Αυτό θα γίνει επί των ημερών μας. Θα εφαρμοστεί γιατί μειώνονται οι μολύνσεις, η παραβατικότητα και θα τελειώσουμε και με τις πιάτσες. Πολύ μεγάλες οι επιτυχίες της αστυνομίας στην καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών αλλά οι χρήστες είναι ένα άλλο θέμα».

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: