Χρυσοχοΐδης: Ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στην πόλη, ασφάλεια στη χώρα

“Όπου υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει και διασφάλιση των δικαιωμάτων. Η Ελλάδα δεν πάσχει σήμερα από καταπάτηση δικαιωμάτων, από ασφάλεια υποφέρει. Γι΄αυτό εκεί θα επικεντρωθούμε”, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στη Βουλή, την οποία παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην κριτική για το γεγονός ότι στις αρμοδιότητες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιλαμβάνονται η μεταναστευτική και σωφρονιστική πολιτική. “Οι δραστηριότητες αυτές έχουν κοινό χαρακτηριστικό την ασφάλεια. Όπου υπάρχει ασφάλεια υπάρχει και διασφάλιση των δικαιωμάτων”, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: “Στις μέρες μας, στις δημοκρατικές χώρες, είναι αδύνατη η καταπολέμηση του εγκλήματος και της παραβατικότητας εάν παραβιάζονται τα δικαιώματα. Τα δύο δεν πάνε χώρια. Πάνε πάντα μαζί. Το υπουργείο έχει μια στρατηγική επιλογή . Ασφάλεια στο σπίτι, ασφάλεια στην πόλη, ασφάλεια στη χώρα. Και προϋπόθεση απαράβατη για να πετύχουμε την ασφάλεια, είναι μια: Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι το υπουργείο προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη”.

“Η Ελλάδα δεν πάσχει σήμερα από καταπάτηση δικαιωμάτων, από ασφάλεια υποφέρει. Γι΄αυτό εκεί θα επικεντρωθούμε”, είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στους στόχους, ανά τομέα δράσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι θα διαφυλαχθεί η ασφάλεια των πολιτών, με διαρκή καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Θα υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων και της μεταναστευτικής πολιτικής. Θα υπάρξει επίσης αποτελεσματική, σύγχρονη πολιτική προστασία και σύγχρονη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών. Θα υπάρξει νέα σύγχρονη αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική, με παρεμβάσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: