«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Βερολίνο

Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται πλέον ο περυσινός πρωταθλητής Ευρώπης στους Εφήβους, Μίλτος Τεντόγλου, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Στον τελικό του άλματος εις μήκος ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8,25 μέτρα στο πέμπτο άλμα του και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο 20χρονος αθλητής, ο οποίος μετέχει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αυτή τη διοργάνωση, ξεκίνησε με 7,96 μ. και στις δύο επόμενες προσπάθειες έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο δεν μπόρεσε να το βγάλει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάκσι στο πέμπτο άλμα κι ενώ ήταν στην τρίτη θέση, απογειώθηκε στα 8,25 μ., που είναι φετινό ρεκόρ του και δεύτερη επίδοση της καριέρας του, πίσω από το ατομικό του στα 8,30 μέτρα.

Αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να του δώσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, καθώς ξεπέρασε κατά πολύ τον Γερμανό Χάινλε και τον Ρώσο ΝΙκιφόροφ που και οι δύο έφτασαν ως τα 8.13.

Ο Τεντόγλου είχε ακόμα κατά σειρά άλμα στα: 7.96, 7.80, 8.00, άκυρο και το έκτο ήταν 7.04, όταν όλα είχαν κριθεί.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: