Χρυσόγονος: Πρέπει να κλείσουμε την τρέχουσα αξιολόγηση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, διατύπωσε τη θέση ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η τρέχουσα αξιολόγηση και υποστήριξε ότι έχει καθυστερήσει πολύ.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση προκειμένου να ανοίξει σταδιακά και ο δρόμος της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, υπενθυμίζοντας ότι «είναι δεδομένο ότι χρειαζόμαστε ένα ποσό συνολικά κοντά στα 15 δισ. ευρώ έως το φθινόπωρο του 2018».

«Η Ευρώπη δεν έχει ισχυρή συλλογική ταυτότητα. Η Ελλάδα έχει. Υπάρχει η αίσθηση του «εμείς οι Έλληνες». Η Ελλάδα είναι η χώρα όπου οι πολίτες αισθάνονται λιγότερο πολίτες της ΕΕ από κάθε άλλο κράτος» τόνισε ο κ. Χρυσόγονος, υποστηρίζοντας ότι «ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ότι δανειστής μας δεν είναι η ΕΕ αλλά κράτη που συμπίπτει να είναι μέλη της».

Ο κ. Χρυσόγονος, αναφερόμενος στην απόφαση εμπλοκής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, σχολίασε: «Επειδή δεν εμπιστεύονται την Κομισιόν, την θεωρούν υποχωρητική, για αυτό έβαλαν το ΔΝΤ». Ο ίδιος μάλιστα επισήμανε πως «από εδώ και πέρα η διαπραγματευτική μας ισχύς βαίνει μειούμενη».

«Αν δεν πιάσουμε το στόχο της ανάπτυξης για το 2017, θα κινδυνεύουμε με απαιτήσεις για συμπληρωματικά μέτρα» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως πρέπει να γίνει πολιτικός διάλογος στην Ελλάδα σε ζητήματα ουσίας.

politiki

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: