«Χρυσές» δουλειές για την Κόζα Νόστρα στην πανδημία – 91 συλλήψεις στο Παλέρμο

Σε 91 συλλήψεις μελών της Κόζα Νόστρα προχώρησε το πρωί της Τρίτης (12/05) η Ιταλική Οικονομική Αστυνομία, έπειτα από ισάριθμα εντάλματα που εξέδωσαν οι εισαγγελείς του Παλέρμο. Πρόκειται για μέλη, συνεργάτες και υποστηρικτές των δυο γνωστών μαφιόζικων «οικογενειών» Φεράντε και Φοντάνα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόσπαση χρημάτων με εκβιασμό, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κλεπταποδοχή, απάτες και διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιταλίας και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από την έρευνα αυτή διαπιστώθηκε ότι οι μαφιόζικες οικογένειες της Σικελίας είναι έτοιμες να εκμεταλλευθούν την περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσχέρειας που διέρχονται ο ιταλικός Νότος και ολόκληρη η χώρα, με στόχο να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές μεγάλης διείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος και όχι μόνον.

Οι «νονοί» θέλουν ουσιαστικά να αγοράσουν με ελάχιστα χρήματα ή να ελέγξουν έμμεσα επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να φαλιρίσουν λόγω κορονοϊού, προκειμένου να περάσουν στη δική τους σφαίρα επιρροής.

Παράλληλα με την Σικελία, έφοδοι έγιναν και στον ιταλικό Βορρά, στις περιοχές Λομβαρδία, Πεδεμόντιο, Λιγουρία, Βένετο και Εμίλια Ρομάνια.

Στο Παλέρμο, η Κόζα Νόστρα είχε υπό τον έλεγχό της σημαντικές δραστηριότητες στους τομείς των κρατικών εργολαβιών, των κεντρικών αγορών οπωροκηπευτικών ειδών, στα στοιχήματα που συνδέονται με τον ιππόδρομο και στα «τυχερά παιχνίδια».

Πρόσφατα, όμως, η μαφία είχε επεκτείνει τα συμφέροντά της και στην αγορά του καφέ, με μια εταιρία που διένειμε κάψουλες για μηχανές «εσπρέσο», στη διαχείριση της οποίας είχε εμπλακεί πρώην παίκτης της ιταλικής τηλεοπτικής εκπομπής ριάλιτι «Μεγάλος Αδελφός».

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: