Χρήστος Ταραντίλης: Προτεραιότητα η διαφάνεια και η λογοδοσία της κυβερνητικής δράσης

Το όραμα της νέας κυβέρνησης για την θέση της Ελλάδας ως χώρα με κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ήπειρο κι όχι ως μια χώρα της περιφέρειας, περιέγραψε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια αμέσως μετά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, οι πολίτες δεν θα αντιμετωπίζονται ως ταξικές ομάδες, το παρελθόν δεν θα σηματοδοτείται από την ανάμνηση διχασμού και μισαλλοδοξίας, το παρόν δεν θα βιώνεται ως μαρασμός, νωχελικότητα, καρτερία και χαμένες ευκαιρίες και το μέλλον δεν θα προβάλλει ως μείγμα ανασφάλειας και συγκρατημένης ελπίδας.

«Θέλουμε και πρέπει να τραβήξουμε εμπρός, θέλουμε, όπως τόσο ποιητικά έγραψε ο Ελύτης, να τραβήξουμε εμπρός με άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά» είπε ο κ. Ταραντίλης τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα δράσει με υπευθυνότητα όχι μόνο προς το συμφέρον της παρούσας, αλλά και της μέλλουσας γενεάς. «Μόνο με αυτή τη νοοτροπία η πολιτική αποκτά τον αναγκαίο χώρο ιστορικής προοπτικής που γεννά και την έννοια της ιστορικής ευθύνης. Δεν θέλουμε το χρόνο για ανάλωση, αλλά για δημιουργία. Τώρα είναι η ώρα να τεντώσουμε το τόξο της μοίρας της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα να εμπιστευτούμε αυτή την Κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ταραντίλης υπογράμμισε επίσης, ότι στις 7 Ιουλίου ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του δεν έδωσε απλώς εντολή για μια νέα κυβέρνηση, έδωσε εντολή για μια νέα εποχή, για μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα, νοοτροπία, αντίληψη, ύφος και ηθική διακυβέρνησης. Προσέθεσε δε πως στο μοντέλο διακυβέρνησης που εκπροσωπεί η ΝΔ το όραμά για την πατρίδα δεν εξαντλείται στο χώρο των ιδεών και δεν εξαντλείται στην επικράτεια της ελπίδας, παρά μετουσιώνεται σε πράξη, μέσα από τον ορθολογικό και αποτελεσματικό σχεδιασμό καθώς και την σωστή εφαρμογή δημόσιων πολιτικών.

Στο μοντέλο διακυβέρνησης που εκπροσωπούμε το σύνθημα δεν είναι να «βγει η μέρα, αλλά να ετοιμασθεί η μέρα, η κάθε ημέρα» ανέφερε ο κ. Ταραντίλης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσέθεσε πως ήδη η σύνθεση, η οργάνωση και ο προγραμματικός σχεδιασμός της λειτουργίας της κυβέρνησης προϊδεάζει για το ρυθμό της νέας εποχής.

Στο σημείο αυτό της ομιλίας του ο βουλευτής της ΝΔ, αρκέστηκε να επισημάνει: «Την άριστη αναλογία πολιτικής και τεχνοκρατίας που εκπροσωπείται στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης, τον εξαρχής σαφή καθορισμό αρμοδιοτήτων, στόχων, χρονοδιαγραμμάτων και συνεργιών του κυβερνητικού σχήματος, την αποτελεσματική δομή, την καινοτόμο, ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας του κυβερνητικού έργου, στα πρότυπα της κυβερνητικής λειτουργίας χωρών με μεγάλη παράδοση και κουλτούρα αποτελεσματικής τεχνοκρατικής διοίκησης, την αποκατάσταση της συνταγματικής λειτουργίας και του επιτελικού ρόλου του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάζει σε μηνιαία βάση και θα εγκρίνει σε καθορισμένες περιόδους, ανά έτος, το πλαίσιο του κυβερνητικού έργου και το συνολικό επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης».

Όπως προσέθεσε, σημαντική παράμετρος αυτής της νέας εποχής είναι επίσης η νέα ηθική διακυβέρνησης όπου η διαφάνεια και η λογοδοσία της κυβερνητικής δράσης καθίσταται προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι θεσπίζεται η απαγόρευση στο σύνολο του κυβερνητικού σχήματος για οποιαδήποτε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλος και μεταξύ άλλων, ο κ. Ταραντίλης κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης,  ανέφερε ότι το όραμα της κυβέρνησής για την νέα εποχή της πατρίδας μας στηρίζεται σε επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες δημόσιες πολιτικές, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέσω του νομοθετικού έργου. Αυτές οι δημόσιες πολιτικές, όπως τις στοιχειοθέτησε, επιδιώκουν την σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, με επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, θα καταπολεμήσουν αποτελεσματικά την ανεργία και θα διαμορφώσουν τις συνθήκες επιστροφής των νέων μας στην πατρίδα μας. Επίσης, αποσκοπούν στη μείωση των φόρων και στη βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών και οικοδομούν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων.

«Ουσία αυτού του συμβολαίου είναι ότι το κράτος προσφέρει υγιές και ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον, χωρίς γραφειοκρατία, με χαμηλή φορολογία, ενώ με τη σειρά τους, οι επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και αμείβουν καλά τους εργαζομένους τους»,  κατέληξε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: