Χρειάζεται στρατιωτική επιχείρηση για το Κομπανί – Νταβούτογλου

Χρειάζεται στρατιωτική επιχείρηση για το Κομπανί   Νταβούτογλου

Στη συριακή αντιπολίτευση και τους Κούρδους μαχητές του βορείου Ιράκ πετάει το μπαλάκι για τη διάσωση της κουρδικής πόλης από τα χέρια των τζιχαντιστών ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Δεν πρέπει να αναμένεται από την Τουρκία να στείλει στρατεύματα προκειμένου να υπερασπιστούν την πόλη Κομπάνι είπε Αχμέτ Νταβούτογλου.

Τα αμερικανικά μαχητικά βομβαρδίζουν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στα περίχωρα του Κομπάνι εδώ και εβδομάδες, όμως οι επιδρομές από μόνες τους δεν επαρκούν για την απώθηση των ανταρτών, επισήμανε ο Νταβούτογλου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η διάσωση του Κομπάνι, η ανακατάληψή του Κομπάνι και ορισμένων περιοχών στα περίχωρα του Κομπάνι από το Ισλαμικό Κράτος, χρειάζεται μία στρατιωτική επιχείρηση τόνισε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC σήμερα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι ούτε η Τουρκία ούτε οι χώρες της Δύσης θα στείλουν στρατεύματα.

Εάν εκείνοι (ο διεθνής συνασπισμός) δεν θέλουν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις, πώς μπορούν να αναμένουν η Τουρκία να στείλει χερσαίες δυνάμεις κι ενώ παραμένουν οι ίδιοι κίνδυνοι στα σύνορά μας διερωτήθη ο Νταβούτογλου.

Ο μοναδικός τρόπος για να βοηθήσουμε το Κομπάνι από τη στιγμή που άλλες χώρες δεν θέλουν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις είναι να στείλουμε κάποιες φιλειρηνικές ή κάποιες μετριοπαθείς δυνάμεις στο Κομπάνι. Ποιες είναι αυτές; Οι Πεσμεργκά. και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (οι δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης) είπε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επίσης επανέλαβε την έκκληση προς τις ΗΠΑ να εκπαιδεύσουν και να εξοπλίσουν τους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενός συνασπισμού δυνάμεων που πολεμούν τον Σύρο πρόεδρο Άσαντ και εδώ και καιρό υποστηρίζει η Τουρκία.

Να εξοπλίσουν και να εκπαιδεύσουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό έτσι ώστε εάν το Ισλαμικό Κράτος αποχωρήσει, το καθεστώς (της Δαμασκού) δεν θα πάρει τη θέση του και εάν το Ισλαμικό Κράτος αποχωρήσει οι τρομοκράτες του PKK δεν θα πάρουν την θέση του προσέθεσε.

Θα βοηθήσουμε οποιαδήποτε δύναμη, οποιοδήποτε συνασπισμό μέσω των αεροπορικών μας βάσεών (στην Τουρκία) ή με άλλα μέσα εφόσον καταλήξουμε σε μια συμφωνία για την ανάδειξη μιας νέας πλουραλιστικής, δημοκρατικής Συρίας και για την ανάγκη να πολεμήσουμε το Ισλαμικό Κράτος και το καθεστώς της Δαμασκού, επέμεινε ο Νταβούτογλου.

Εντωμεταξύ Ιρακινοί μαχητές Πεσμεργκά αναχώρησαν σήμερα από το Βόρειο Ιράκ με προορισμό τη συριακή πόλη Κομπάνι προκειμένου να βοηθήσουν τους Κούρδους συντρόφους τους στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε ένας Κούρδος υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: