«Χωρίσαμε με πολύ απότομο τρόπο. Νιώθω πόνο. Πώς να το ξεπεράσω;»

Προσπαθώ εδώ και μήνες να νιώσω καλύτερα μετά απόν τον χωρισμό μου ο οποίος ήταν πολύ απότομος. Αλλά δεν μπορώ να καταφέρω κάτι με αποτέλεσμα.

Καταλήγω να κάνω κακό στον εαυτό μου. Είμαι συνέχεια θυμωμένη, δεν έχω όρεξη να βγω έξω, ό,τι και να κάνω νιώθω έναν πόνο στην ψυχή, βλέπω ζευγάρια να φιλιούνται και κλαίω.

Το πρόβλημα είναι πως ήμαστε μαζί πολύ καιρό, δηλαδή 4 χρόνια, και ενώ λέγαμε πως θα αρραβωνιαστούμε, ξαφνικά με χώρισε. Και να φανταστείτε τη μια ημέρα ήμαστε σε ταξίδι μαζί και μετά από 2 ημέρες μου ανακοίνωσε αυτό που σκεφτόταν. Ποια είναι η συμβουλή σας;

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος – ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός 

Αγαπητή αναγνώστρια,

Ένας απότομος χωρισμός είναι δύσκολο να συγχωρεθεί, έχετε δίκιο. Ανεβαίνει πολύ το στρες και πρέπει να τηρείτε ένα πρόγραμμα ώστε να μπορέσετε να νιώθετε υγιής για να αντέξετε τη θλίψη. Να κοιμάστε τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα, να μην αμελείτε την εργασία σας ή τη βασική σας απασχόληση είτε είναι η σχολή και τα μαθήματα είτε η εργασία, και να τρώτε καλά.

Εσείς μας αναφέρετε πως πήγατε και ταξίδι, οπότε προστίθεται… έξτρα πόνος σε όλο αυτό καθώς από τη μια θεωρούσατε πως ήσαστε καλά και από την άλλη ο πολύτιμος άνθρωπός σας, σάς ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να συνεχίσετε μαζί.

Τι κάνει κανείς για να νιώσει καλά μετά τον χωρισμό;

Το στρες είναι βασική πηγή ψυχοσωματικών συμπτωμάτων και μπορεί να μειωθεί σοβαρά όταν νοιάζεστε τον εαυτό σας. Όταν νιώθετε τη μοναξιά που αφήνει η απουσία του πρώην φίλου σας, τότε αξίζει να μην μένετε μόνη με τις σκέψεις σας. Κάντε κάτι με φίλους, βγείτε, μιλήστε σε έναν άνθρωπο.

Οφείλουμε στον εαυτό μας να τον αγαπάμε και να τον σεβόμαστε, γιατί αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εμάς. Ένας χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και όλο αυτό δυσκολεύει αν στη σχέση ήσαστε πολύ καλά μεταξύ σας.

Χωρισμός: Οι κινήσεις που δείχνουν ότι ο σύντροφος (δεν) έχει εμμονή μαζί σου

Εγώ 41, εκείνη 26. Μπορεί να αντέξει η σχέση μας;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: