Χωρίσαμε αλλά μιλάμε καθημερινά στο τηλέφωνο: Τι σημαίνει αυτό;

Η 24χρονη Χαρά ρωτά

Με το αγόρι μου ήμαστε μαζί 3 μήνες. Εγώ λόγω της δουλειάς μου θα έφευγα για 5 μήνες. Ωστόσο πριν αποφασίσω να φύγω το συζητήσαμε και είπαμε ότι θα τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο.

Ήμασταν καλά μαζί, περνούσαμε χρόνο όσο πιο πολύ χρόνο μπορούσαμε. Ενώ όλα ήταν καλά ανακοινώνοντας του ότι μάλλον θα αναγκαστώ να φύγω πιο νωρίς, όλα άλλαξαν.

Πήρα την απόφαση να μη φύγω τελικά

Συζητήσαμε για το μέλλον της σχέσης μας. Αλλά μια μέρα μετά τη συζήτησή μας και λόγω προβλημάτων και στην εργασία μου πήρα την απόφαση να μη φύγω τελικά.

Όταν του ανακοίνωσα την απόφαση μου εκείνος νευρίασε και μου είπε να χωρίσουμε έτσι ώστε να γίνει πιο εύκολο για μένα διότι δεν θέλει να του το χρεώσω κι ούτε να παρατήσω το μέλλον μου για εκείνον.

Μου τηλεφωνεί για να δει τι κάνω

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Από την ώρα που χωρίσαμε μιλάμε σχεδόν καθημερινά με πρωτοβουλία του να μου τηλεφωνεί να δει τι κάνω και να μου λέει ότι θα είναι σε όλα διπλά μου.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι δικό μου λάθος ο χωρισμός μας και δεν ξέρω τι να κάνω για να είμαστε και πάλι μαζί διότι γνώριζα ότι αν χωρίζαμε θα ήταν οριστικό.

Όμως δεν μου δείχνει κάτι τέτοιο. Τι να κάνω ώστε να τον κερδίσω; Χωρίσαμε από το τηλέφωνο και ακόμη δεν έχουμε βρεθεί να το συζητήσουμε από κοντά.

Στο ερώτημά σας απάντησε η ψυχολόγος Σοφία Κουφοπούλου

Αυτό που θα βοηθούσε είναι μία συζήτηση από κοντά ώστε ο καθένας να εκφράσει τι θέλει πραγματικά για τον εαυτό του και για τη σχέση. Σε μία σχέση υπάρχουν δύο άνθρωποι που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν λάθη και σωστά, καθώς κάθε στιγμή πράττουμε με βάση το συναίσθημά μας. Μέσα λοιπόν από τη μεταξύ σας ουσιαστική επικοινωνία θα δείτε εάν θέλετε να είστε μαζί ή όχι.

Σοφία Κουφοπούλου
ψυχολόγος – ψυχοδραματίστρια
6947834889

Χωρισμός: Γιατί όταν τελειώνει μια σχέση περνάμε ένα είδος πένθους;

Χωρισμός: Η μεγάλη διαφορά μιας μακροχρόνιας σχέσης και μιας σύντομης!

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: