Χωρίς πίσω καθίσματα πιο αδυνατισμένη αλλά με 385 ίππους η νέα 911 Carrera T

Η Porsche προσθέτει στην οικογένεια 911 το ελαφρύ σπορ αυτοκίνητο 911 Carrera T. Το γράμμα «T» σημαίνει «Touring» και αφορά μοντέλα που προσφέρουν μια καθαρή οδηγική εμπειρία με εξαιρετικά σπορ εξοπλισμό.

Η νέα 911 Carrera T τοποθετείται μεταξύ της 911 Carrera και της 911 Carrera S. Η στάνταρ 911 T διαθέτει μηχανικό κιβώτιο επτά σχέσεων, ενω διατίθεται επίσης ένα PDK οκτώ σχέσεων. Είναι εξοπλισμένη με τον biturbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 385 ίππους και 450 Nm μέτρα ροπής. Απο το 0-100 χρειάζεται μόλις 4,5 δευτερόλεπτα ενω η τελική ταχύτητα φθάνει τα 291 km/h.

Για να γνωρίζετε όσοι …σπεύσετε να τον αποκτήσετε η Porsche 911 Carrera T θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2023 αλλά μπορεί να παραγγελθεί από τώρα. Ένα θέλετε να μάθετε σήμερα η αρχική τιμή της στη Γερμανία είναι 123.845 ευρώ. Πόσο θα έρθει στην Ελλάδα…άγνωστο.

Η 911 Carrera T έχει στον στάνταρ εξοπλισμό το πακέτο Sport Chrono και την σπορ ανάρτηση PASM (-10 mm) χαρακτηριστικά που προσφέρει μόνο η Carrera T. Κατόπιν παραγγελίας, το Carrera T μπορεί επίσης να παραγγελθεί με το προαιρετικό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα, το οποίο συνήθως προορίζεται επίσης για μοντέλα από την Carrera S και άνω.

Τα ειδικά χαρακτηριστικά εξοπλισμού T περιλαμβάνουν τροχούς Titanium Grey Carrera S 20 και 21 ιντσών μπροστά και πίσω, αντίστοιχα, με ελαστικά διαστάσεων 245/35 (εμπρός) και 305/30 (πίσω). Η 911 Carrera T διαθέτει επίσης το σπορ τιμόνι GT, το σπορ σύστημα εξάτμισης και το Sports Seat Plus.

Το συνολικό της βάρος φτάνει μόλις τα 1.470 κιλά, συγκεκριμένα η 911 Carrera T με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων είναι η ελαφρύτερη σειρά 911 και 35 κιλά ελαφρύτερη από την 911 Carrera με τυπικό οκτατάχυτο PDK.

Εξωτερικά, η Porsche 911 Carrera T ξεχωρίζει από την υπόλοιπη σειρά μοντέλων με σκούρες γκρι λεπτομέρειες που την τονίζουν. Στοιχεία με αντίθεση, όπως η επάνω και η κάτω επένδυση στους εξωτερικούς καθρέπτες, τα νέα λογότυπα και οι διακοσμητικές λωρίδες στη μάσκα του πίσω καπακιού διαθέτουν τον χρωματισμό  «Agate Grey». Οι απολήξεις του σπορ συστήματος εξάτμισης είναι σε γυαλιστερό μαύρο. Όλα αυτά δίνουν στη νέα 911 Carrera T μια ακόμη πιο δυναμική εμφάνιση.

Ο σπορ χαρακτήρας του αυτοκινήτου υπογραμμίζεται και στο εσωτερικό του από τα τυπικά Sports Seat Plus καθίσματα τεσσάρων κατευθύνσεων, την διακοσμητική επένδυση σε μαύρο ματ και τα διακοσμητικά ένθετα σε γυαλιστερό μαύρο.

Οι πελάτες που αναζητούν ακόμη μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα μπορούν να επιλέξουν το προαιρετικό εσωτερικό πακέτο Carrera T. Σε αυτή την περίπτωση, λαμβάνουν πρόσθετες ζώνες ασφαλείας στα χρώματα που κάνουν αντίθεση Slate Grey ή Lizard Green.

Το ίδιο ισχύει και για τις διακοσμητικές ραφές, το λογότυπο 911 ανάγλυφο στα προσκέφαλα και τις ρίγες προς τα κάτω στο κέντρο των καθισμάτων. Τα πατάκια προσφέρουν επίσης προαιρετικά το λογότυπο και τις ραφές στα χρώματα του Lizard Green και του Slate Grey με αντίθεση.

Η 911 Carrera T προσφέρει προαιρετικά προσαρμοζόμενα σπορ καθίσματα Plus (18 κατευθύνσεων, ηλεκτρικά) καθώς και τα ακόμη πιο σπορ και εξαιρετικά ελαφριά πλήρως bucket καθίσματα με κέντρα καθισμάτων Race Tex. Το εσωτερικό πακέτο Carrera T προσφέρεται με προαιρετικό εκτεταμένο δερμάτινο εσωτερικό.

Η πρώτη 911 Τ εμφανίστηκε το 1968 και παρέμεινε μέχρι το 1973. Το 2017 αναβίωσε με τη νέα γενιά , την 991. Εκτός από την 911 Τ, έχουμε γνωρίσει επίσης τις 718 Cayman T, 718 Boxster T και Macan T.Στο εσωτερικό τώρα της νέας 911 Carrera T στάνταρ είναι τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τεσσάρων κατευθύνσεων σπορ καθίσματα, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί.  Διακοσμητικά ένθετα σε ματ και γυαλιστερό μαύρο χρώμα συμπληρώνουν το σκηνικό στα ενδότερα.

 

 

 

Χωρίς πίσω καθίσματα πιο αδυνατισμένη αλλά με 385 ίππους η νέα 911 Carrera T gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: