Χωρίς λεωφορεία από τη Δευτέρα η Θεσσαλονίκη

Ο  Σπίρτζης του προειδοποιεί ότι θα τραβήξει την πρίζα του Οργανισμού εάν αναστατώσουν ξανά την πόλη- Είστε χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού συστήματος λέει και επετέθη και εναντίον των αρχαιολόγων που καθυστερούν το !

Στα άκρα οδηγούνται εκ νέου οι σχέσεις των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.  Οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προχωρούν σε επίσχεση επίσχεση εργασίας από τη Δευτέρα προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και λίγη ώρα αργότερα ο Χρήστος Σπίρτζης έσπευσε να τους προειδοποιήσει ότι αν αναστατώσουν εκ νέου την πόλη, δεν θα υπάρχει άλλη μέρα για τον ΟΑΣΘ! Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήρισε τους εργαζόμενους ως τα χαϊδεμένα παιδιά του πολιτικού συστήματος και επιτέθηκε ακόμα και στους αρχαιολόγους επειδή καθυστερούν το του Μετρό στη !

Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ύστερα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό απαιτούν την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων τους, τα οποία είναι δύο μήνες και το δώρου του Πάσχα. Οι εργαζόμενοι τονίζουν πως ακόμα και αν πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους θα προχωρήσουν στη σύγκληση νέων Διοικητικών Συμβουλίων για να αποφασίσουν τη μορφή νέων κινητοποιήσεων με δίωρες ή και τρίωρες στάσεις εργασίας, μέχρι να λυθεί το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη.

«Το συμβούλιο του συνδικάτου εργαζομένων του ΟΑΣΘ συνεδρίασε. Πάρθηκε απόφαση ότι εφόσον η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεν πληρώνει τους εργαζόμενους- αυτή τη στιγμή τα που χρωστά η διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι δύο μήνες, Μάρτιος- Απρίλιος και η εξόφληση του δώρου Πάσχα- έτσι, λοιπόν, οι εργαζόμενοι απαιτούν άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Σε αντίθετη περίπτωση τη Δευτέρα ξεκινάμε μία επίσχεση εργασίας. Η αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων δεν θα σταματήσει σε συνάρτηση και με την απόφαση της κυβέρνησης, “Εδώ και τώρα, λύση”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση εδώ και δύο και να μην μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα που λέγεται συγκοινωνίες στο νομό Θεσσαλονίκης», τονίζει ο ίδιος και προσθέτει: «Από τη μία πλευρά απλήρωτοι εργαζόμενοι, από την άλλη πλευρά οι κάτοικοι και οι χρήστες συγκοινωνίας σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης εμπαίζονται και να μια αντιπαλότητα σε βάρος των εργαζομένων. Λοιπόν, τέρμα η ιστορία αυτή. Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να υβρίζονται ούτε από τον υπουργό Μεταφορών, ούτε από τους κατοίκους γιατί δεν φταίμε».

Χρ. Σπίρτζης: Αν ξανά αναστατώσουν την πόλη, δεν θα υπάρχει άλλη μέρα για τον ΟΑΣΘ

«Χαϊδεμένα παιδιά, συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος στη Θεσσαλονίκη, για δεκαετίες» χαρακτήρισε την διοίκηση και εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, απευθύνοντάς τους αυστηρή προειδοποίηση, «εάν ξανά αναστατώσουν την πόλη».

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα που το είπα και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Θα το επαναλάβω και για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ. Γιατί και η διοίκηση του ΟΑΣΘ και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ είναι “χαϊδεμένα παιδιά” συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος στη Θεσσαλονίκη, για δεκαετίες. Αν ξανά αναστατώσουν την πόλη, δεν θα υπάρχει άλλη μέρα για τον ΟΑΣΘ. Με όποιο τίμημα» είπε ο κ. Σπίρτζης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, έξω από το 25ο δημοτικό σχολείο Εύοσμου το οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι, δήλωσε «έκπληκτος» από αυτά που συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι «τα εβδομήντα πέντε εκατομμύρια το χρόνο που παίρνει ο ΟΑΣΘ για την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει» ξεπερνούν ακόμη και τον προϋπολογισμό ενός σχολείου, όπως αυτό που σχεδιάζεται να γίνει στον Εύοσμο, σε αντικατάσταση του τωρινού, που είναι φτιαγμένο με προκατασκευές.

Στο και οι αρχαιολόγοιΌπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπίρτζης έβαλε επίσης και κατά της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας για το έργο του μετρό, καθώς, όπως είπε, επισκέφθηκε απροειδοποίητα δύο σκάμματα στα εργοτάξια του μετρό Θεσσαλονίκης (Αγίας Σοφίας και Συντριβάνι) και διαπίστωσε απαράδεκτες καθυστερήσεις.

«Η αρχαιολογική υπηρεσία έχει τεράστιες ευθύνες για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν εκεί και για τα εκατομμύρια αποζημιώσεων που πληρώνει ο ελληνικός λαός και ο λαός της Θεσσαλονίκης και την ταλαιπωρία από τις αποζημιώσεις και τις καθυστερήσεις που έχουμε, χωρίς να υποβιβάζουμε τη σημασία που πρέπει να δώσουμε στην πολιτιστική κληρονομιά και στα αρχαία μας» είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Αλλά το να κάνει ο αρμόδιος διευθυντής μερικούς μήνες για να στείλει μια έκθεση στο ΚΑΣ ή να εγκριθεί από το ΚΑΣ ή να καθαρογραφεί η απόφαση, να πληρώνει ο ελληνικός λαός και να έχουμε αυτά τα σχολεία και όχι καινούργια, είναι στην κρίση του καθένα για το απαράδεκτο της κατάστασης».

«Τα ίδιο και χειρότερα ισχύουν στον ΟΑΣΘ. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτά που γίνονται και στον ΟΑΣΘ και στην αρχαιολογία Θεσσαλονίκης» κατέληξε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: Thestival – ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: