Χωρίς κομματική συνδιάσκεψη η εκλογή προέδρου της Ν.Δ.

Δεν θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν κομματική συνδιάσκεψη της ΝΔ για να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, πριν από την εκλογή της 22 Νοεμβρίου. Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε την διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία. Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ «δεν διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία. Σημειώνεται, ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από την στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα εφόσον το επιθυμεί να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.

Θ. Αμπατζόγλου: «Ο Μεϊμαράκης είχε προτείνει δύο εθνικές συνδιασκέψεις»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε προτείνει από την αρχή τη διεξαγωγή δύο εθνικών συνδιασκέψεων, αναφέρει εξάλλου, σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΔΕ) της Ν.Δ., Θ. Αμπατζόγλου, με αφορμή το γεγονός πως δεν υπήρξε συμφωνία για τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Αμπατζόγλου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας αποδέχθηκε με καθυστέρηση την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη, προτείνοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής την 18η Νοεμβρίου. Ο κ. Αμπατζόγλου ανέφερε ότι για την 18η Νοεμβρίου συμφώνησε ο κ. Μεϊμαράκης, όχι όμως οι κ.κ. Μητσοτάκης και Γεωργιάδης λόγω του προεκλογικού τους προγράμματος. «Αντιπροτείναμε την 17η Νοεμβρίου με την οποία διαφώνησε ο κ. Τζιτζικώστας για τους ίδιους λόγους. Όσον αφορά την 19η Νοεμβρίου, είναι προγραμματισμένη η κεντρική μας εκδήλωση στο Λεκανοπέδιο. Συνεπώς δεν υπάρχει η αναγκαία συμφωνία των υποψηφίων ως προς το χρόνο για να συγκληθεί η Εθνική Συνδιάσκεψη», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ της Ν.Δ.

Έκκληση Γεωργιάδη για την παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων
Εξάλλου, μετά το «ναυάγιο» της συνδιάσκεψης για την παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέρχεται και με δήλωσή του ζητά τη σύγκληση της ΚΟ του κόμματος όπου οι τέσσερις υποψήφιοι σε μια ανοιχτή διαδικασία θα παρουσιάσουν ενώπιον των βουλευτών τις θέσεις τους. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Θεωρώ σχεδόν ντροπή να παραδεχόμαστε οι τέσσερις υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε σε μια κοινή ημερομηνία για να μιλήσουμε στους Νεοδημοκράτες. Καλώ, έστω την ύστατη στιγμή, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη να συγκαλέσει την κοινοβουλευτική μας ομάδα ώστε να ενημερώσουμε τουλάχιστον τους βουλευτές και να δεχτούμε ερωτήσεις από αυτούς, σε μία ανοιχτή και μεταδιδόμενη από το κανάλι της Βουλής συνεδρίαση, έτσι ώστε πριν από την κάλπη να ξέρουν οι Νεοδημοκράτες τις ακριβείς θέσεις τους καθενός μας. Επίσης, καλώ τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα στη Βουλή τον κ. Αλέξη Τσίπρα σε ειδική συνεδρίαση του σώματος για τις καταγγελίες Πανούση. Οι μέρες τρέχουν και το κορυφαίο αυτό θέμα κινδυνεύουμε να καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να το περάσει και αυτό στα ψιλά».

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ.
Ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου, στις 22 Νοεμβρίου, εξέδωσε η Ν.Δ..
Το κόμμα ενημερώνει τους εν δυνάμει ψηφοφόρους για τα ακόλουθα:
• Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών.
• Μπορείς να δεις όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθείς από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).
• Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.
• Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).
• Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ.
• Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζεις στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισες την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
• Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

typosthes.gr-Politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: