Χωρίς αλκοολούχα ποτά κινδυνεύουν να μείνουν οι Βρετανοί τα Χριστούγεννα

Οι εισαγωγές αλκοολούχων ποτών χρειάζονται αυτήν τη στιγμή έως και τον πενταπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με πριν από ένα έτος — Η κυβέρνηση του Λονδίνου έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα επιχειρώντας να επιλύσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών

Χωρίς αλκοόλ τα Χριστούγεννα κινδυνεύουν να μείνουν οι Βρετανοί με την Ένωση Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της χώρας (WSTA) να εκφράζει την έντονη ανησυχία της σχετικά με την έλλειψη οδηγών φορτηγών γεγονός που ευθύνεται για την καθυστέρηση στις εισαγωγές.

Καλώντας την κυβέρνηση να δράσει προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν άδεια ράφια κατά τη διάρκεια των εορτών, η ένωση WSTA επισημαίνει ότι, οι εισαγωγές αλκοολούχων ποτών χρειάζονται αυτήν τη στιγμή «έως και τον πενταπλάσιο χρόνο σε σύγκριση με πριν από ένα έτος».

Όπως αναφέρει το BBC, στην επιστολή που συνυπογράφουν 49 επιχειρήσεις του κλάδου, η ένωση οίνων και αλκοολούχων ποτών καλεί τον Βρετανό υπουργό Μεταφορών Γκραντ Σαπς να ενεργήσει «πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων».

«Παραγγελίες, που άλλοτε έφθαναν στον προορισμό τους σε δύο ή τρεις ημέρες, αντιμετωπίζουν σήμερα καθυστερήσεις επεξεργασίας 15 ημερών την ώρα που το κόστος των μεταφορέων έχει αυξηθεί κατά περίπου 7%», αναφέρει η σχετική επιστολή.

Η κυβέρνηση του Λονδίνου έχει ήδη ανακοινώσει μέτρα επιχειρώντας να επιλύσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών, όπως η επιτάχυνση της εκπαίδευσης των οδηγών.

Όμως, «πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπάνω «για να διασφαλίσει ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν με το ένα χέρι δεμένο κατά τη διάρκεια των εορτών και πέραν αυτών», υπογραμμίζει ο Μάιλς Μπέιλ, γενικός διευθυντής της WSTA.

Η ένωση ζητά ειδικά από τον υπουργό Μεταφορών να παρατείνει το προσωρινό πρόγραμμα θεωρήσεων εισόδου, που αναμένεται να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: