Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα κόκκινη πιπεριά και πάπρικα

Αν τα βλέπετε όλα κόκκινα, είναι από την πιπεριά και την πάπρικα.

Υλικά

2 φιλέτα ψαρονέφρι κομμένα σε φιλετάκια
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι
Για τη σάλτσα πιπεριά

4 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
3 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. λευκό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1 Εν αρχή ην η σάλτσα Βέβαια, πρέπει να τη φτιάξεις κιόλας. Γι” αυτό, βάλε τις πιπεριές ολόκληρες, τις τομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με χαρτί για ψήσιμο στο φούρνο.

2 Αλατοπιπέρωσε, ράντισε με ελαιόλαδο και ψήσε σε ζεστό φούρνο στους 200°C για  45 λεπτά.

3 Μετά ξεφλούδισε τις πιπεριές και πέταξε τα σπόρια, χωρίς να ξεχάσεις να κρατήσεις σε ένα μπολ το ζουμί που βγάζουν.

4 Χτύπησε στο πολυμίξερ τις τομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο και το κρεμμύδι με το βούτυρο και όλα τα μυρωδικά. Αυτό ήταν!

5 Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υπόθεση. Ζεσταίνεις πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις κάψει, βάζεις τα φιλετάκια με το αλατοπίπερο και το μείγμα μπαχαρικών, τα ψήνεις για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και τέλος τα σερβίρεις με τη σάλτσα, η οποία σημειωτέον συνοδεύει ωραιότατα και ένα φιλέτο ψαριού σοτέ ή μια μακαρονάδα.

cookoo.gr

Leave A Response

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: