Χίος: Σκύλος ανιχνευτής της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψε πάνω από μισό κιλό κάνναβης

Μετά από αξιολόγηση στοιχείων, εντοπίστηκε σε μια δημοτική οδό στη Χίο ένας Έλληνας που ήταν ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών και στο πλαίσιο ελέγχου που του έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 100 γραμμαρίων.

Την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, ανέλαβε ο σκύλος ανιχνευτής «ΑΝΚΩ» που ξετρύπωσε τέσσερις συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 514 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ενώ κατασχέθηκαν και 630 ευρώ που προέρχονταν από την διάθεση ναρκωτικών σε τρίτους έναντι αμοιβής. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.

Για ναρκωτικά έψαχναν, όπλα βρήκαν

Μαζί με σκύλο ανίχνευσης ναρκωτικών έκαναν έρευνες στα σπίτια δυο γυναικών στην κοινότητα Φαρακλάδα της Μεσσηνίας οι αστυνομικοί του τμήματος Τριφυλίας και της Ο.Π.Κ.Ε., αλλά ναρκωτικά δεν βρήκαν! Ωστόσο, συνέλαβαν μια 65χρονη Ρομά, καθώς σε στην κατοικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι φωτοβολίδων και ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Στο δεύτερο σπίτι συνελήφθη από τους ίδιους αστυνομικούς άλλη μια 46χρονη Ρομά, καθώς κατά την έρευνα κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα τα οποία κατείχε παράνομα και 14 φυσίγγια. Οι δυο γυναίκες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας που τους άσκησε διώξεις για παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και για την προστασία των αρχαιοτήτων.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: