Χίος: Ήρωας Ειδικός φρουρός ξεγέννησε προσφυγοπούλα από τη Συρία (εικόνες)

Για δεύτερη φορά ήρωας έγινε ο Ειδικός Φρουρός Γιώργος Μυστρίδης, καθώς υπηρετώντας στη Χίο αναγκάστηκε λόγω έλλειψης γιατρού να ξεγεννήσει μια προσφυγοπούλα.

Χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις, βοήθησε μια γυναίκα πρόσφυγα να φέρει με ασφάλεια στη ζωή το παιδάκι της.

«Μόλις την βάλαμε στο φορείο, περιμέναμε το ασθενοφόρο αλλά πέρασαν 20 λεπτά και φώναζε. Βάζω γάντια και βλέπω η κοιλιά χάνεται… Της βγάζω κατευθείαν το κολάν και βλέπω το παιδί να βγαίνει!

Εκεί λειτουργείς μόνο με το ένστικτο. Το βγάζω και το βάζω πλάγια, το σηκώνω, το σκουπίζω όσο μπορώ… Και μόλις άρχισε και έκλαιγε, το έβαλα μέσα σε ένα μπουφάν» περιγράφει ο ίδιος.

«Ευτυχώς ήρθε μια και μου ζήτησε ψαλίδι. Δεν είχαμε. Αλλά θυμήθηκα ότι έχω τον σουγιά που έχει ψαλίδι. Το φέρνω και μου λέει… κόψε. Τι να σας πω; Ένιωθα σαν να κόβω καλώδιο με βόμβα…», συνεχίζει την περιγραφή ο Γιώργος Μυστρίδης.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα των Ειδικών Φρουρών στο Facebook:

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Γιώργος Μυστρίδης πριν μερικά χρόνια είχε έρθει αντιμέτωπος με επικίνδυνους κακοποιούς και κατάφερε, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, να τους συλλάβει αφού διέπραξαν ένοπλη ληστεία και ενώ τον είχαν πυροβολήσει. Για το περιστατικό είχε βραβευθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και από τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: