Χιλιάδες τα βίντεο με ομαδικούς βιασμούς που πωλούνται καθημερινά στην Ινδία

Τη στιγμή που οι βιασμοί αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην Ινδία, μία νέα αρρωστημένη μόδα προκαλεί ανησυχία.

Σύμφωνα με τους Times of India, βίντεο που καταγράφουν ομαδικούς βιασμούς γυναικών, πωλούνται ανά χιλιάδες καθημερινά σε καταστήματα, με την ινδική αστυνομία να έχει γνώση για το εμπόριο φρίκης, αλλά να παραμένει αδρανής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα βίντεο είναι διάρκειας από 30 δευτερόλεπτα μέχρι πέντε λεπτά και στοιχίζουν από 50 μέχρι 150 ρουπίες (από 0,68 μέχρι περίπου δύο ευρώ).

Η περιγραφή ενός από τα βίντεο που δημοσιεύει η ινδική εφημερίδα είναι ανατριχιαστική: «Μία ομάδα ανδρών έχει περικυκλώσει μία μαθήτρια σε ένα χωράφι με ζαχαροκάλαμα κάπου στην Ουτάρ Πραντές. Τα χέρια της τρέμουν και τα μάτια της είναι ορθάνοιχτα από τον τρόμο. Μοιάζει απελπισμένη, ελπίζοντας ότι κάποιος θα την σώσει. Αλλά οι κραυγές της δεν ακούγονται από κανέναν. Κάποιος ακούγεται να γελάει στο βάθος. Και τότε ένας της ορμάει».

Καταστηματάρχης δηλώνει στην εφημερίδα πως η αγοραπωλησία των ανατριχιαστικών βίντεο αποδίδεται στο γεγονός ότι «το π ορνό είναι πασέ και το πραγματικό έγκλημα είναι η νέα τάση».
Μάλιστα, προσθέτει ότι οι έμποροι έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» κατευθείαν στο κινητό τηλέφωνο των πελατών τους το υλικό.

«Μερικές φορές μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες συμμορίες “κατεβάζουν” τέτοια πράγματα από το Twitter, Tumbler ή το Facebook και μετά τα πουλάνε. Μερικές φορές, όμως, δράστες που εμπλέκονται σε βιασμούς ή επιθέσεις καταγράφουν σε βίντεο το έγκλημα και μετά το αναρτούν στο Διαδίκτυο. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα γίνονται ανάρπαστα», είπε ο καταστηματάρχης.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας μιλώντας στην ινδική εφημερίδα εξήγησε πως πολλοί είναι οι βιαστές που πλέον καταγράφουν στο κινητό τους τηλέφωνο τις επιθέσεις και στη συνέχεια χρησιμοποιούν το υλικό είτε για να εκβιάσουν τα θύματά τους ώστε να μην απευθυνθούν στις αρχές, είτε για να τα πιέσουν για ακόμα περισσότερη σeξουαλική βία.

«Η απειλή να αναρτηθεί στο Διαδίκτυο ο βιασμός είναι πολύ ισχυρή», είπε ο αξιωματικός, συμπληρώνοντας πως στο παρελθόν έχουν σημειωθεί επιδρομές της ινδικής αστυνομίας σε σημεία που πωλούνται τέτοια αποσπάσματα.

«Θα συνεχίσουμε τις επιδρομές», τόνισε ο άνδρας, εντούτοις πηγές της αστυνομίας προειδοποιούν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να δοθεί τέλος σε αυτή τη νέα φρικιαστική μόδα.

Πηγή: protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: