Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στη Σαμοθράκη

Ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας υπολόγισε περίπου χίλιους εγκλωβισμένους στο νησί λόγω των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με την Αλεξανδρούπολη.

Όλοι ελπίζουν το απόγευμα της Τετάρτης να καταφέρει το καταμαράν Sea Jet Andros να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του και, όπως πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, «την επόμενη μέρα να κάνει όσα δρομολόγια χρειαστεί. Είναι ταχύπλοο και θα μπορέσει να πάει πολλές φορές και να έλθει Αλεξανδρούπολη».

«Το βράδυ της Κυριακής ήταν πολλές εκατοντάδες άτομα στο λιμάνι και αυτοκίνητα που περιμένανε να ταξιδέψουν και τελικά δεν μπόρεσε ούτε το έκτακτο πλοίο που ναυλώθηκε να προσεγγίσει», ανέφερε ο δήμαρχος Σαμοθράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Λάβαμε μέτρα χθες με τον Σύλλογο Επαγγελματιών και ζητήσαμε να φιλοξενηθούν δωρεάν οι επισκέπτες τουλάχιστον 1-2 μέρες, μέχρι να υπάρξει λύση», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι σημαντικό ότι οι ιδιοκτήτες πάρα πολλών δωματίων και ξενοδοχείων ανταποκρίθηκαν», καθώς «τα προβλήματα είναι πολλά, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, άνθρωποι που τους τέλειωσαν τα χρήματα, άνθρωποι που υπολόγιζαν να φύγουν, άνθρωποι που είχαν διάφορα άλλα θέματα, άνθρωποι με μικρά παιδιά κ.λπ., που δεν μπορούσαν να περιμένουν στο λιμάνι».

Σημειώνεται ότι ο δήμος Σαμοθράκης εξασφάλισε κονδύλι από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για να παρέχει σίτιση σε όσους το έχουν ανάγκη, ενώ εστιατόρια προσφέρουν έκπτωση στους επισκέπτες. Επίσης, το γυμναστήριο του σχολείου του νησιού άνοιξε ώστε να φιλοξενήσει τους επισκέπτες που είχαν εξοπλισμό για κάμπινγκ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: