Χιλιάδες Έλληνες ζητούν… βουλγαρικά διαβατήρια

Mε δύο δημοσιευματά της η έγκυρη βουλγαρική εφημερίδα standart δίνει μόνο μερικές από τις επιπτώσεις της τεράστιας διαφοράς φορολογικών συντελεστών επιχειρήσεων, αλλά και φυσικών προσώπων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

 

Το πρώτο αναφέρεται στην «κατάληψη» που έχουν κάνει ελληνικές μεταφορικές εταιρείες στη Νότια Βουλγαρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα εκατοντάδες ελληνικές μεταφορικές εταιρείες έχουν εγγραφεί στα επιμελητήρια των βουλγαρικών πόλεων Πέτριτς,Σαντάνσκι, Μπλαγκόεβγκραντ και Γκότσε Ντέλτσεφ, αναπτύσοντας τις μεταφορικές επιχειρηματικές τους δραστηριότητες από εκεί.

Αυτό συμβαίνει εδώ και 15 χρόνια λέει υπάλληλος του δήμου Σαντάνσκι. Οι Έλληνες προσλαμβάνουν βούλγαρους για οδηγούς, πληρώνουν φόρους στο βουλγαρικό δημόσιο κάτι που βέβαια είναι καλό και για τους πόλεις μας μιας και ποσοστό αυτών καταλήγει στους δήμους συνεχίζει.

Βέβαια δεν παραλείπει να αφήσει την μομφή του για αυτούς τους έλληνες επιχειρηματίες που «ξεχνάνε» να πληρώσουν τις υποχρεωσείς τους στους βουλγαρικούς δήμους παρότι είναι πολύ χαμηλοί. 

Αυτή η επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιφέρεια του Πιρίν αλλά και η ανασφάλεια στην Ελλάδα έχει φέρει το τελευταίο διάστημα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και αύξηση στην αγορά ακινήτων στην περιοχή από έλληνες.

«Έλληνες εκμεταλλεύονται τις χαμηλότερες τιμές ακινήτων στην περιοχή και αγοράζουν είτε για επένδυση είτε λόγω φόβου για την οικονομική κρίση στην χώρα τους», λέει μεσίτης της περιοχής.

Την ίδια ώρα, σε άλλο δημοσίευμα της η ίδια εφημερίδα επιβεβαιώνει την τάση Έλληνες να ζητάνε να πάρουν βουλγαρικά διαβατήρια και υπηκοότητα για να επωφεληθούν από τους φορολογικούς συντελεστές της γείτονας χώρας και να γλιτώσουν χρήματα.

Σύμφωνα με αυτό το ρεπορτάζ, αυτές τις μέρες πάνω από 200 Έλληνες αναμένεται να πάρουν βουλγαρικά διαβατήρια ενώ χιλιάδες άλλοι περιμένουν την έγκριση για να γίνουν πολίτες της Βουλγαρίας.

http://newpost.gr/

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: