XEV YOYO: Θέλετε να μάθετε πως κατασκευάζεται το κινέζικο microcar; Πόσο ασφαλές είναι!

Αρκετοί οδηγοί και μόνο που βλέπουν τα διθέσια μικρά αυτοκίνητα πόλης, τους πιάνει δέος. Φοβούνται ότι σε περίπτωση σύγκρουσης θα εγκλωβισθούν. Είναι όμως έτσι η υπάρχει και κάτι άλλο που ενισχύει την ασφάλεια των microcars.

Πριν από αρκετά χρόνια την επανάσταση στα μικρά διθέσια αυτοκίνητα την έφεραν τα Smart. Στην αρχή υπήρχε η αμφισβήτηση. Μετά αφού έμαθαν οι υποψήφιοι αγοραστές ότι τα Smart είχαν κλωβό ασφαλείας από Tridion και αφού πείσθηκαν ότι θα είναι ασφαλής τόλμησαν και ξεπέρασαν το φόβο τους μέσα από το φόβο τους.

Τι είναι όμως ο κλωβός tridion. Είναι ένα μίγμα χαλύβων υψηλής τεχνολογίας και προστατεύει τους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης. Στη γλώσσα της αυτοκίνησης ονομάζεται «Παθητική ασφάλεια». Ο φόβος ξεπεράστηκε και τα Smart έκαναν ρεκόρ πωλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πέρασαν αρκετές δεκαετίες και σήμερα κάτι αντίστοιχο με τα Smart έχουμε τα κινέζικα XEV. Τα αυτοκίνητα XEV YOYO είναι και αυτά νεανικά και 100% ηλεκτρικά.

Το μικρό διθέσιο XEV είναι μια καλή πρόταση για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη με καλή  ευελιξία, οικονομία και φυσικά με σεβασμό στο περιβάλλον, αφού έχει μηδέν εκπομπές ρύπων.

Το XEV μπορεί να ανήκει στην κατηγορία των microcars (L7e) αλλά κατασκευάζεται όπως τα σύγχρονα αυτοκίνητα μεγάλου μεγέθους, έτσι ώστε να προστατεύει πλήρως τους επιβάτες του.

Η ελληνική εταιρία (Σπανός Α.Ε) που αντιπροσωπεύει τα κινέζικα XEV σε μια προσπάθειά της να τα εμπιστευτεί ο κόσμος – γιατί κακά τα ψέματα διαφορετικά ο καταναλωτής βλέπει ένα γερμανικό  αυτοκίνητο και διαφορετικά ένα κινέζικο- έδωσε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες για την κατασκευή τους.

Το XEV YOYO, διαθέτει αυτοφερόμενο πλαίσιο από ατσάλι υψηλής αντοχής, με μπάρες ασφαλείας στις πόρτες, έτσι ώστε να προσφέρει κορυφαία ακαμψία και προστασία σε περίπτωση εμπρόσθιας ή πλευρικής σύγκρουσης. Ο ενισχυμένος κλωβός ασφαλείας εξασφαλίζει τον απαραίτητο ζωτικό χώρο για τους επιβάτες σε περίπτωση ανατροπής.

Ο ρόλος των εκτυπωτών 3D στην κατασκευή του XEV YOYO

Το πλαίσιο του YOYO είναι ατσάλινο, για να προσφέρει την απαραίτητα ακαμψία και ασφάλεια, όμως η XEV έχει εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες των σύγχρονων εκτυπωτών 3D σε άλλα τμήματα του microcar. Πιο συγκεκριμένα, με εκτυπωτή 3D κατασκευάζονται τα πολύχρωμα διακοσμητικά τμήματα YOYO blades που τοποθετούνται στις πόρτες του.

Επίσης, με 3D printer κατασκευάστηκαν τα πρώτα μοντέλα του YOYO σε πραγματικό μέγεθος, για να αξιολογηθεί ο σχεδιασμός και να προκύψει η τελική μορφή του. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ ξεχωριστό, νεανικό microcar, το οποίο διατίθεται σήμερα σε 20 χώρες του κόσμου, από σημεία πώλησης σε 113 διαφορετικές πόλεις.

Επιπλέον, τα τέσσερα δισκόφρενα και το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος (ABS) εγγυώνται την έγκαιρη επιβράδυνση, όταν χρειαστεί, ενώ το Hill-start Assist Control δεν αφήνει το αυτοκίνητο να κυλίσει πίσω, κατά την εκκίνηση σε ανηφόρα.

Χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, το XEV YOYO μπορεί να αναπτύξει με ασφάλεια ταχύτητα πάνω από 80 km/h, επιτρέποντας στον οδηγό του να κινηθεί ακόμα και σε οδούς ταχείας κυκλοφορίας, κι έτσι να μη θέτει κανέναν περιορισμό στις καθημερινές μετακινήσεις του» αναφέρει .

Αυτοματοποιημένη παραγωγή με κορυφαίες πιστοποιήσεις ποιότητας

Οι προδιαγραφές του κορυφαίου microcar έχουν καθοριστεί από το Κέντρο Σχεδιασμού της XEV στο Τορίνο, ενώ η κατασκευή του γίνεται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο 427.000 τ.μ. με δυνατότητα παραγωγής 150.000 μονάδων ετησίως, στην Κίνα.

Η γραμμή παραγωγής είναι αυτοματοποιημένη, με on-line παρακολούθηση της αντοχής των συγκολλήσεων για ρυθμίσεις και διορθώσεις σε πραγματικό χρόνο, και με 14 πλήρως αυτόματα ρομπότ στο τμήμα βαφής. Διαθέτει πιστοποιητικά ποιότητας ISO 9001 και IATF 16949, και μπορεί να κατασκευάζει έως και 30 YOYO ανά ώρα, δηλαδή ένα κάθε 2’.

Στο βίντεο αυτό μπορείτε να δείτε πως κατασκευάζεται το Yoyo. Από τη στιγμή που ξεκινά να χτίζεται πάνω σε ένα κομμάτι ατσάλι, μέχρι την ημέρα που παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του.

 

Η XEV στην Ελλάδα

Το XEV YOYO έχει μπαταρία LFP 10,4 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως 150 km, μήκος 2,53 m και ακτίνα στροφής 4,5 m που του επιτρέπουν να ελίσσεται εύκολα και να παρκάρει παντού, και άνετο χώρο για 2 επιβάτες και 180 lt για αποσκευές. Κάθε έκδοση διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό άνεσης όπως A/C, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, είσοδο χωρίς κλειδί ,κεντρική οθόνη 7”, σύνδεση Bluetooth, 3 θύρες USB κ.ά.

Στη χώρα μας το XEV YOYO εισάγεται αποκλειστικά από το Spanos Group και διατίθεται μέσω επιλεγμένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Ποια είναι η τιμή με τις νέες κρατικές επιδοτήσεις.

Η τιμή του ξεκινά από τα 12.990 € με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και την επιδότηση για νέους έως 29 ετών.

 

 

XEV YOYO: Θέλετε να μάθετε πως κατασκευάζεται το κινέζικο microcar; Πόσο ασφαλές είναι! gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: