Χειρουργοί στην Κίνα αφαίρεσαν τεράστιο παχύ έντερο από άντρα με χρόνια δυσκοιλιότητα

Νομίζετε ότι έχετε σοβαρή δυσκοιλιότητα; Ξανασκεφτείτε το!

Αν κάποιος έχει υποφέρει από σοβαρή δυσκοιλιότητα, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν είναι κάτι ευχάριστο.

Χειρουργοί από την Κίνα εκτέλεσαν μια ασυνήθιστη επέμβαση κατά την οποία κλήθηκαν να αφαιρέσουν από έναν άντρα το 76 εκατοστών μέρος από το παχύ έντερο του μετά από μια σπάνια πάθηση που του προκάλεσε σοβαρή δυσκοιλιότητα η οποία ακολούθησε για πολλά χρόνια.

Ο 22 χρόνος ασθενής θεωρείται ότι γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση η οποία είναι γνωστή ως νόσος Hirschsprung.

Αυτή η ασθένεια προκαλείται από απώλεια νευρώνων, οι οποίοι βοηθούν στην κίνηση του παχέος εντέρου για την σύσφιξη και χαλάρωση ώστε να απελευθερωθούν τα κόπρανα.

Ως αποτέλεσμα, τα κόπρανα συλλέγονται μέσα στο έντερο, κάτι που θα οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές.

Οι γιατροί του 10th People’s Hospital of Shanghai, ανέφεραν ότι ο ασθενής εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα σε νεαρή ηλικία. Συγκεκριμένα, η κοιλιά του είχε πρηστεί τόσο πολύ που έδινε την εικόνα κοιλιάς εγκύου.

Για μια μεγάλη περίοδο ο άντρας βασίστηκε σε καθαρτικά και σε αλλά φάρμακα για την δυσκοιλιότητα προσπαθώντας να βοηθήσει το έντερο του να κινηθεί, αλλά τώρα μια ομάδα ειδικών, με επικεφαλή τον Dr Yin Lu, βοήθησαν ώστε να τον απαλλάξουν από το πρόβλημα του.

Ο Dr Lu ανέφερε, «φαινόταν ότι ήταν έτοιμο να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή.»

Ο άντρας δήλωσε ότι πονούσε παρά πολύ μέχρι που πήρε την απόφαση να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, αμέσως επιβεβαιώθηκε πως ο άντρας είχε απίστευτη ποσότητα κοπράνων σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο έντερο του.

Μεταφέρθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου και υποβλήθηκε σε τρίωρη επέμβαση για την αφαίρεση τμήματος του εντέρου.

Μετά την επέμβαση οι χειρουργοί τοποθέτησαν το τμήμα του εντέρου σε μια ζυγαριά για να διαπιστώσουν το βάρος του το οποίο ξεπερνούσε τα …12 κιλά!

Συνήθως η νόσος διαγιγνώσκεται σε μωρά και νήπια και προκαλεί σοβαρή δυσκοιλιότητα που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μόλυνση του εντέρου (εντεροκολίτιδα), αν δεν θεραπευτεί έγκαιρα.

Σύμφωνα με το Dr Lu, ο ασθενής είναι σε σταθερή κατάσταση μετά το χειρουργείο και σύντομα θα επιστρέψει στην καθημερινότητα του.

Originally posted 2017-06-10 17:00:43.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: