Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Ουκρανία καλεί τους αθλητές της να αποφεύγουν τους Ρώσους συναθλητές

«Μην στέκεστε δίπλα στους Ρώσους αθλητές και μην φωτογραφίζεστε μαζί τους» είναι η οδηγία του Κιέβου προς τους Ουκρανούς που θα μετέχουν στους αγώνες — «Με τη χώρα αυτή είμαστε σε πόλεμο», υποστηρίζει ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού Βαντίμ Γκουντσαγίτ

Στο Πεκίνο έφτασε η ρωσοουκρανική κρίση με την κυβέρνηση της Ουκρανίας να εφιστά την προσοχή στους αθλητές της που θα συμμετέχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν αύριο.

«Μην πλησιάζετε τους Ρώσους αθλητές και μην φωτογραφίζεστε μαζί τους», είναι το μήνυμα του Ουκρανού υπουργού Αθλητισμού, Βαντίμ Γκουντσαγίτ.

Η ένταση στις σχέσεις Ουκρανίας — Ρωσίας επηρεάζει το κλίμα του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος που αρχίζει αύριο στην κινεζική πρωτεύουσα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild».

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ουκρανοί αθλητές καλούνται να αποφύγουν τους Ρώσους στο Πεκίνο.

«Οι 45 Ουκρανοί Ολυμπιονίκες έχουν ήδη λάβει οδηγίες «να αποφεύγουν να στέκονται ή να βγάζουν φωτογραφίες δίπλα στους Ρώσους αθλητές», υποστηρίζει ο Ουκρανός υπουργός Αθλητισμού, Βαντίμ Γκουντσαγίτ, σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Tribuna.com».

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φιλίες μεταξύ αθλητών που προπονούνται μαζί για πολλά χρόνια», λέει ο Ουκρανός υπουργός και προσθέτει αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία: «Αλλά (η Ρωσία) αυτή είναι η χώρα με την οποία βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Σε αυτή την κατάσταση, οι αθλητές πρέπει «να έχουν τα συναισθήματά τους υπό έλεγχο».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: