Χατζηδάκης για ΔΕΗ: Δεν είμαι ταχυδακτυλουργός, το πρόβλημα είναι τεράστιο


«Το πρόβλημα της ΔΕΗ είναι τεράστιο» είπε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης και ανέφερε πως και κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει μια πρώτη κατεύθυνση και το σχέδιο σωτηρίας θα το αναλύσει ο ίδιος όταν μιλήσει στη Βουλή.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επιτέθηκε ξανά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί εγκατέλειψε το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» και απαξίωσε, όπως είπε, την εταιρία. «Δεν υπάρχει η λύση του στρατηγικού επενδυτή. Δεν υπάρχει, πια, μεγάλη και μικρή ΔΕΗ. Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Πόσο θα κοστίσει; 5 δισεκατομμύρια. Πού θα τα βρούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή ΔΕΗ, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραμετρική», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση, δεν είμαι ταχυδακτυλουργός» είπε και χαρακτήρισε τη ΔΕΗ «αυτοπαγιδευμένη».

Όταν ο Κωστής Χατζηδάκης ρωτήθηκε αν η ΔΕΗ μπορεί να αντέξει μέχρι να βρεθεί και να υλοποιηθεί το σχέδιο σωτηρίας, είπε πως υπάρχει επιφυλακή για την επάρκεια ρεύματος. «Δεν θέλω να τρομάξω τον κόσμο, θα είμαστε επιφυλακή αν έχουμε καύσωνες να υπάρχουν προειδοποιήσεις κυρίως προς επιχειρήσεις. Δεν θέλω να πανικοβάλλω τον κόσμο», είπε και επανέλαβε ότι την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης υπήρχε διακοπή ρεύματος στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: