Χατζηδάκης από το Μάτι: Η δικαιοσύνη που έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση θα κάνει το καθήκον της

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 102 θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική. Αφού τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά και πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων της πυρκαγιάς στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν περπατώντας μέχρι τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο στο Μάτι όπου τελέστηκε κι εκεί επιμνημόσυνη δέηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών, με τους παρευρισκομένους να φωνάζουν για κάθε όνομα «Δικαίωση». Παράλληλα 102 κεράκια είχαν τοποθετηθεί στον χώρο σχηματίζοντας την ημερομηνία της πυρκαγιάς, ενώ πραγματοποιήθηκε και ρίψη στεφάνων.

«Σήμερα τα λόγια είναι δύσκολα. Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια όλη η Ελλάδα έκλαιγε για το Μάτι. Σήμερα το μυαλό και η καρδιά του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας είναι εδώ στο Μάτι, στο Κόκκινο Λιμανάκι, στον Προβάλινθο, στην Αμπελούπολη, στο Νέο Βουτζά, στον τόπο της καταστροφής και της τραγωδίας. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η δικαιοσύνη που έχει αναλάβει αυτή την υπόθεση θα κάνει το καθήκον της, ώστε στο τέλος να υπάρξει αυτό που δικαίως απαιτείτε όλες και όλοι σας, δικαίωση, δικαίωση για τους νεκρούς και για την μνήμη τους», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης που βρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την κάλυψη των πυρόπληκτων για την θεραπεία των εγκαυματιών , για την απομάκρυνση των μπάζων , για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τον αμίαντο αλλά κυρίως έχουμε προχωρήσει την εκπόνηση ενός πολεοδομικού σχεδίου το οποίο θέλουμε να διαβουλευτούμε και διαβουλευόμαστε μαζί σας για να υπάρξει μια νέα ζωή στο Μάτι. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε λίγες μέρες θα είναι εδώ ώστε να κάνει απολογισμό συγκεκριμένο απολογισμό για το τι έγινε μέχρι σήμερα και κυρίως να αναπτύξει τις δράσεις μας σε κοινωνικό και πολεοδομικό επίπεδο από δω και πέρα. Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο απ΄ αυτό που επιτάσσει η συνείδησή μας. Δεν είναι ζήτημα πολιτικό είναι ζήτημα ανθρώπινο και συνειδησιακό. Κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους νεκρούς και στους ζωντανούς, κι όλοι μαζί αναφωνούμε ‘” Αθάνατοι», ‘’΄Δικαίωση»», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν διαρκώς «Αθάνατοι» και «Δικαίωση».

«Σήμερα είναι η μέρα που τιμάμε την μνήμη των νεκρών, τα τελευταία γεγονότα μας έχουν αναστατώσει, ψάχνουμε να βρεθεί δικαίωση για τις αδικοχαμένες ψυχές, όπως είδατε σήμερα είναι μια πολύ φορτισμένη ημέρα και όσοι την ζήσαμε εδώ, εμείς που μυρίσαμε τις καμένες στάχτες ελπίζουμε σε γρήγορη δικαίωση και να τελειώσει αυτό το μαρτύριό μας όσον αφορά τις ευθύνες και την απουσία του κράτους», επισήμανε ο Νίκος Γιαννόπουλος κάτοικος της περιοχής που έχασε την μητέρα του εξαιτίας της φονικής πυρκαγιάς.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Ραφήνας- Πικερμίου, Μαραθώνος- Νέας Μάκρης.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: