Χατζηδάκης: Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γαντζωμένος στην καρέκλα, ας κάνει κάτι

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε ότι, αφού η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να γαζωθεί στις καρέκλες της, ας προσπαθήσει τουλάχιστον να κλείσει το ταχύτερο δυνατό την αξιολόγηση.

Ο ίδιος τόνισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ζητά από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει βιαστικά τη διαπραγμάτευση, ούτε να μην κλείσει η αξιολόγηση, αλλά συνάμα δεν μπορεί να μην επικρίνει αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έχουν συνέπειες για τη φερεγγυότητα της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμείς δεν λέμε ότι είμαστε ευτυχείς με την κατάσταση, χρειάζεται πολιτική αλλαγή, αλλά την ίδια στιγμή κάντε κάτι βρε παιδιά».

Σχετικά με τις δηλώσεις Σκουρλέτη, που άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ενισχυμένη πλειοψηφία για τα μέτρα της αξιολόγησης, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι πρόκειται για παραδοχή αποτυχίας από την πλευρά της κυβέρνησης, διερωτώμενος σκωπτικά γιατί το λέει αυτό ένας υπουργός τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει λόγο για το τέλος της λιτότητας.

«Αν έχει τελειώσει η λιτότητα γιατί δεν φέρνουν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης στη Βουλή να γλεντήσουμε μαζί;», είπε.

Στη συνέχεια και στον απόηχο της δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, που φέρνει τη ΝΔ 17 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Πειραιώς «δεν έχει στήσει τρελό χορό» με αφορμή το τις δημοσκοπήσεις γιατί ξέρει ότι όταν αναλάβει την εξουσία θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Όπως συμπλήρωσε, επιθυμία της παράταξης είναι να κερδίσει την ψήφο των πολιτών με βάση τις θέσεις της, κι όχι ως διαμαρτυρία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Επισήμανε, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σχηματίσει κυβέρνηση «εθνική Ελλάδος», αναθέτοντας υπουργία όχι μόνο σε στελέχη της ΝΔ αλλά και σε καταξιωμένους ανθρώπους.

politiki

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: