"Χατσαπούρια" Αφράτα και πεντανόστιμα!!!

 »Χατσαπούρια» για τις Πόντιες/ους της παρέας μας και για  εμάς τους υπόλοιπους «τηγανόψωμα». Αφράτα και πεντανόστιμα!!! Τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε!!! Εγώ τα γεμίζω με φέτα, ανθότυρο και τριμμένο κασέρι με αποτέλεσμα να «τσιχλώνουν» . Για όλες τις ώρες ….

Υ.γ. Μανούλες τέλειο κολατσιό για το σχολείο!!!!!!
Συνταγή
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 αυγό
2 κ.σ λαδακι
1 φακελάκι μαγιά
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
Περίπου 1 κιλό αλεύρι (μέχρι να γίνει εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει)

Αφήνουμε να φουσκώσει.

Χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.

Αλευρωνουμε τον πάγκο καί ανοίγουμε με πλάστη.

Γεμίζουμε και κλείνουμε σαν πουγκί.

Ανοίγουμε πάλι προσεκτικά με τον πλάστη (μην βγεί η γέμιση) και τηγανίζω ΧΏΡΙΣ λάδι σε αντικολλητικό  τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με καπάκι μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρωματάκι.

 Όταν τα βγάζουμε αλείφουμε με βουτυράκι όσο είναι ακόμα ζεστά!!!
Να τα κάνετε!! Αξίζει!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Rania MantopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: