Χαρίτσης: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης με όρους που καθιστούν βιώσιμη την οικονομία

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Χαρίτσης, μιλώντας από το Βόλο, καθώς είναι προσκεκλημένος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας σε εκδήλωση για την ανάπτυξη και τις προοπτικές που διαγράφονται, τόνισε πως «δεν μπορούμε να πάμε σε μία συμφωνία που θα δεσμεύει την ελληνική οικονομία χειροπόδαρα σε βάθος χρόνου».

«Έγινε μεγάλη προσπάθεια το προηγούμενο διάστημα ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατό, αφού αποτελεί βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σημαντικής εκκρεμότητας της οικονομίας, η οποία θεωρούμε ότι θα απελευθερώσει πολύ σημαντική δυναμική το επόμενο διάστημα με την παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα μας», υπογράμμισε, αναφερόμενος στους λόγους που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η β’ αξιολόγηση.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι «για να συμβεί αυτό, δηλαδή να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, πρέπει να γίνει με όρους που θα καθιστούν βιώσιμη την ελληνική οικονομία. Έχει γίνει σαφές προς όλους — και αυτοί είναι πολλοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα επίλυσης αυτού του ζητήματος. Νομίζω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικά νέα».

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: