Χαρίτσης για καθορισμό ΑΟΖ: Αναμφισβήτητα θετική η συμφωνία με την Ιταλία

«Αναμφισβήτητα θετική» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την Ιταλία για καθορισμό ΑΟΖ ο Αλέξης Χαρίτσης, εφόσον «η κυβέρνηση δεν μείνει στην ΑΟΖ, αλλά προχωρήσει και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όπως ήταν ο σχεδιασμός και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όπως σημείωσε μέσω του Mega.

«Εμείς δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον τρόπο που πολιτεύθηκε η Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Υπενθυμίζω ότι το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών για συμφωνία με Αλβανία, η ΝΔ αντέδρασε με ανεύθυνο λαϊκισμό», υπενθύμισε ο κ. Χαρίτσης.

Επίσης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μεγάλη εικόνα. Βλέπουμε μια Τουρκία που δεν είναι απομονωμένη όπως υποστήριζε η κυβέρνηση το προηγούμενό διάστημα, αλλά διαμορφώνει τις εξελίξεις, και την κυβέρνηση να μην αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες».

Χαρακτήρισε «λανθασμένη την «πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας που επέλεξε η κυβέρνηση όπως και τη σύνδεση του προσφυγικού με τα ελληνοτουρκικά. Επιλογές που οδήγησαν και σε αύξηση των ροών και σε υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από τον Έβρο».

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ξανά την ανάγκη να «συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής».

Σε σχέση με τον κορονοϊό, ο Αλέξης Χαρίτσης χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητικές τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών» και πρόσθεσε: «Εδώ και ένα μήνα κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο», αναφέροντας παραδειγματικά το «αχρείαστο ρίσκο ανοίγματος των σχολείων» και τις επικίνδυνες εξελίξεις στον τουρισμό, υπενθυμίζοντας ότι «από 15 Ιουνίου ξεκινούν δειγματοληπτικά μόνο τεστ στα αεροδρόμια».

Κλείνοντας, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών… Πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μη χαθούν όσα κέρδισε η χώρα το προηγούμενο διάστημα».

Συνέντευξη στο MEGA |10.06.2020

- Η κυβέρνηση #ΝΔ να μην μείνει στην #ΑΟΖ αλλά να προχωρήσει και στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όπως ήταν ο σχεδιασμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Δεν θα ακολουθήσουμε τον τρόπο που πολιτεύθηκε η ΝΔ στην αντιπολίτευση σε κρίσιμα εθνικά θέματα – Όταν το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών για συμφωνία με την Αλβανία, η ΝΔ αντέδρασε με ανεύθυνο λαϊκισμό – Και το #προσφυγικό και το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας πρέπει να πάρει ευρωτουρκικό και όχι ελληνοτουρκικό χαρακτήρα – Επί ΣΥΡΙΖΑ μεταφέραμε αυτά τα θέματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο- #COVID 19 – Η κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο στην άρση των περιοριστικών μέτρων- Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την ατομική ευθύνη των πολιτών – Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην χαθούν όσα κέρδισε η χώρα το προηγούμενο διάστημαΗ συνέντευξή μου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και στους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου, στο Mega Tv

Δημοσιεύτηκε από Alexis Charitsis – Αλέξης Χαρίτσης στις Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020

Πολιτική

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: