«Χαριστική βολή στον τουρισμό η κίνηση απελπισίας του υπουργείου να επιβάλλει δωμάτια καραντίνας σε κάθε κατάλυμα»

«Κίνηση απελπισίας» που «αποτελεί τη χαριστική βολή στον ελληνικό τουρισμό», χαρακτηρίζει η Κατερίνα Νοτοπούλου την «επιβολή δωματίων καραντίνας σε κάθε κατάλυμα» από το υπουργείο Τουρισμού.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι «η Πολιτεία απέτυχε να εκπονήσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης κρουσμάτων και μετακυλύει την ευθύνη στους ανθρώπους του τουρισμού». Κάνει λόγο για απουσία σχεδίου διαχείρισης κρουσμάτων του κορονοϊού παρότι έχει ανοίξει η τουριστική σεζόν, καθώς και για «ελλιπή» πρωτόκολλα λειτουργίας, ενώ «δεν έχει καλυφθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων ούτε διαδικαστικά ούτε οικονομικά».

«Η αγανάκτηση των ανθρώπων του τουρισμού είναι απόλυτα δικαιολογημένη» τονίζει.

Και προσθέτει: «Εξαιτίας της ανεπάρκειας του κ. Θεοχάρη δεσμεύονται δωμάτια στην πιο δύσκολη περίοδο και είναι προφανές πως σε περίπτωση διαμονής κρούσματος οι επιπτώσεις στις κρατήσεις τους θα είναι δραματικές, οδηγώντας ταυτόχρονα σε υπονόμευση του τουριστικού μας προϊόντος διεθνώς».

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ επίσης κατηγορεί τον αρμόδιο υπουργό για «προχειρότητα, παλινωδίες και εμμονές» που «βάλλουν ευθέως κατά του τουριστικού μας προϊόντος ενώ εγείρονται και ζητήματα δημόσιας υγείας».

Υποστηρίζει τέλος πως με αυτήν την απόφαση «μπαίνουμε σε μεγαλύτερη υγειονομική επισφάλεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου». Θέτει το ερώτημα εάν η επιτροπή εμπειρογνωμώνων συμφωνεί με αυτήν την αλλαγή στον σχεδιασμό και τονίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πίσω την εγκληματική για τον τουρισμό ΚΥΑ και να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό από τον ίδιο της τον εαυτό».

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: