Χάρης Χριστόπουλος: Ο φωτογράφος με τη μυθιστορηματική ζωή και τις βιτριολικές ατάκες (φωτό)

Μπορεί να σου πει

“συγγνώμη δεν έχω σήμα γιατί μόλις προσγειώθηκα σε ένα βουνό και πέρασε μια κατσίκα” και ¨πήρα τον Άντι Γουόρχολ τηλέφωνο για να κανονίσω το ραντεβού μας” στην ίδια πρόταση. Διόλου τυχαίο που το κοινό του στέλνει μηνύματα με περιεχόμενο “είσαι ο λόγος που βλέπω τηλεόραση”

“Κάνω γυρίσματα στον ΣΚΑΙ τρεις ημέρες την εβδομάδα και έχω φωτογραφήσεις για τα γυναικεία και lifestyle περιοδικά που συνεργάζομαι χρόνια. Πάντα αφήνω ελεύθερες δύο τουλάχιστον ημέρες για εμένα. Για να πετάω και να οδηγώ την μοτοσυκλέτα μου. Τώρα μόλις προσγειώθηκα σε ένα βουνό. Κάνω paramotor πάνω από  20 χρόνια. Έχω μερικές χιλιάδες ώρες στον αέρα. Είμαι εκπαιδευτής και πρωταθλητής του paramotor.  Έχω πετάξει από το Καστελόριζο μέχρι τον Έβρο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ναι, φωτογραφίζω από ψηλά τα πάντα. Έχω δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες. Έχω πετάξει στα πιο απρόσιτα και όμορφα  μέρη της χώρας μας. Πριν βγει καν το drone ήμουν ένα drone. Ήμουν ιπτάμενη κάμερα. Κάποια στιγμή θα τυπωθούν σε ένα βιβλίο όλες αυτές οι εικόνες. Κοιμάμαι στο camper μου έξω  στην φύση, ξυπνάω τα ξημερώματα και πετάω για να απαθανατίσω την τέλεια στιγμή”. 

 

Όταν ο Χάρης γνώρισε τον Άντι 

Ο Χάρης Χριστόπουλος γέννημα θρέμμα παιδί του αθηναϊκού κέντρου, ο άνθρωπος που έχει φωτογραφίσει όλα τα πραγματικά supermodels και που έζησε πάνω από μια δεκαετία στη Νέα Υόρκη δεν μπορεί να στερηθεί την επαφή με την φύση. “Είναι τρόπος ζωής. Ξεκίνησα με το περιοδικό  Γυναίκα. Ήμουν 18 ετών δίνοντάς μου ο Βασίλης Ζούλιας την πρώτη μου ευκαιρία. Λίγο αργότερα έγινα βοηθός του Τάκη Διαμαντόπουλου και έμαθα πολλά. Έκανα ασπρόμαυρα πορτρέτα που αγαπούσα πολύ. Έχω φωτογραφίσει δεκάδες Ελληνίδες γuμνές σε Max, Playboy, και άλλα περιοδικά. Στα 16 μου γνώρισα τον Μάνο Χατζιδάκι και άλλους μεγάλους Έλληνες δημιουργούς Γκάτσο,Τσαρούχη, Χορν κλπ. Στα 22 φωτογράφιζα στα Πρόσωπα. Έτυχε να κάνω το πορτρέτο του Αλέξανδρου Ιόλα, μου τηλεφώνησε για να ζητήσει μια σειρά φωτογραφιών και να μου πει πως έχω ταλέντο. Του άρεσαν οι φωτογραφίες μου. Μου είπε πως αν θελήσω ποτέ να φύγω στο εξωτερικό θα μπορούσε να με βοηθήσει. Οκτώ μήνες μετά του ζήτησα μια συστατική επιστολή για να πάω στη Νέα Υόρκη, έγραψε ένα προσωπικό σημείωμα για τον Άντι Γουόρχολ. Ήταν μύθος και εκδότης του περιοδικού Interview. Πήγα στη Νέα Υόρκη, του τηλεφώνησα, του είπα ποιος είμαι και ότι έχω ένα γράμμα από τον  Αλέξανδρο. Μου είπε να περάσω μαζί με το portfolio μου. Διέκρινε κάτι και ανακοίνωσε ότι “ο Χάρης θα είναι μαζί μας” στο προσωπικό του. Άρχισα να φωτογραφίζω τους πάντες, πολλοί από τους οποίους είναι χολιγουντιανοί πρωταγωνιστές σήμερα. Το motto μου στη ζωή. “Επιμένοντας και δουλεύοντας σκληρά μπορείς να καταφέρεις τα πάντα”. 

Φωτογράφισα τους Μπάλντουιν, την Μισέλ Φάιφερ, την Έλεν Χαντ, τον Μπενίσιο Ντελ Τορο κλπ. Υπήρξα τυχερός. Δούλευα ως freelance assistant κορυφαίων φωτογράφων της αμερικανικής και Ιταλικής Vogue του αγγλικού και γερμανικου Elle. Φωτογραφίζαμε όλα τα σούπερ μόντελς της εποχής όπως την Κλόντια Σιφερ, την Σίντι Κρόφορντ, την Λιντα Ευατζελίστα, την Κρίστι Τέρλινγκτον, τη Ναόμι,  και τόσες άλλες. Ζούσα σε ένα αεροπλάνο γιατί αλλάζαμε ηπείρους κάθε εβδομάδα σχεδόν για τις φωτογραφίσεις, μέσα σε λίγες μέρες πήγαινα από τη Νέα Υόρκη στο Ρίο κι από εκεί στο Παρίσι. Ερχόμουν πάντα στην Ελλάδα τα καλοκαίρια για διακοπές. Τότε γύρω στο 1991-92 είχαν έρθει οι πρώτοι ξένοι τίτλοι στην Ελλάδα, είχε ανοίξει το Marie Claire και το Elle, και με ήθελαν για συνεργασία. Ταξιδεύαμε τότε στο εξωτερικό για φωτογραφίσεις. Το σκέφτηκα και επέστρεψα μετά από έντεκα χρόνια γιατί ο τρόπος ζωής εδώ είναι καλύτερος από την Νέα Υόρκη. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι έκανα λάθος παρακολουθώντας τα εγχώρια δρώμενα”.

TV or not TV
“Στο Next Top Model πήγα γιατί περνούσα μια περίεργη περίοδο αναθεώρησης κάποιων πραγμάτων και σκέφτηκα να ασχοληθώ με κάτι άσχετο για να ευθυμήσω. Έτσι ξεκίνησε αυτή η σχέση με την τηλεόραση. Στο My Style Rocks λέγονται πολλά. Τρελαίνομαι για το χιούμορ. Μου αρέσει η τηλεόραση και αισιοδοξώ να γίνει βασική μου δουλειά. Θα ήθελα να κάνω ένα ζωντανό πρόγραμμα, να κάνω συζητήσεις που θα ήταν άμεσες. Λαμβάνω χιλιάδες μηνύματα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα που με συγκινούν. “Είχα κατάθλιψη και γέλασα μαζί σου” μου έγραψε ένας και πραγματικά με άγγιξε. 

“Καταλαβαίνω τις γυναίκες” 

“Έχω μόνιμη σχέση με την Anita Brandhuber. Μετράμε δεκατέσσερα χρόνια αγάπης και σεβασμού. Λατρεύω τις γυναίκες, τις καταλαβαίνω. Από νέος έβλεπα άνδρες να έχουν παντελή άγνοια της γυναικείας ψυχολογίας που δεν ξέρουν πώς να κατακτήσουν και να κρατήσουν μια γυναίκα στη ζωή τους. Σκεφτόμουν παλιότερα να ανοίξω σχολή και να διδάσκω στους άντρες πώς να κατανοήσουν το άλλο φύλο (γέλια). Το πάθος μπορεί να φεύγει στις μακροχρόνιες σχέσεις αλλά μένει η αγάπη. Μπόρεσα να καταλάβω ότι δεν έχει σημασία μόνο η εφήμερη και επιφανειακή απόλαυση. Μετράει η ψυχή του ανθρώπου”. 

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: